Indiske garlic Naan i dit eget køkken

Jeg elsker indisk mad, og køber det tit som take out. Desværre har det ikke lykkedes mig, at finde et sted, hvor de har rigtig gode garlic Naan, så derfor tænkte jeg, at jeg ville prøve det selv, også selv om jeg (selvfølgelig) ikke har en tandoor, den specielle indiske ler-ovn, som de laver spyd og Naan-brød i.

Cirka 6 brød

2 1/2 dl lunkent vand
1 tsk. tørgær
1 tsk. salt
1 tsk. sukker eller honning
ca. 450 gram hvedemel
1 tsk. olivenolie
6 fed hvidløg
1/2 bundt hakket korinader
ca. 100 g smeltet smør

Læs også: Opskrift | Æblemuffins med rosiner og græskarkerner

Hjemmelavede garlic naan brød

Bland vand, gær, salt, sukker og mel sammen, når det er æltet godt igennem, kommer du olivenolien i. Lad dejen hvile i 1 time.

Hak 3 fed hvidløg, og riv de sidste 3. Hak korianderen. Stilkene kan du sagtens bruge, de smager rigtig godt, og har en sprød tekstur – de hakkes finere end bladene.

Smelt smørret.

Fordel dejen i 6 lige stykker, og rul dem ud i ca. 1/2 cm tykkelse. Kom evt. lidt olie på bordet, når du ruller dem ud, så slipper de bedre.

Sæt en pande over for fuld blus og tænd for ovnen på 250 grader. Tryk nu en blanding af hvidløg og koriander godt ned i de 6 Naan, og vend dem om.

Kom en lille smule vand på bagsiden, og kom et Naan på en tør pande uden fedtstof med vandsiden nedad. Det vil boble op i løbet af ca. 30 sekunder.

Pensel det med smeltet smør og vend brødet efter ca 1 minut. Brødet skal have ca. 2 minutter på panden, og så skal det bages færdigt i ovnen ca. 5 minutter. Pas på det ikke bliver for sort på panden.

Hjemmelavede garlic naan brød

TIP!

Hvis du har gaskomfur, behøver du ikke at komme det i ovnen, du kan vende panden om med brødet på, og give det lidt farve med flammerne. På den måde ødelægger du ikke boblerne i brødet, som man desværre gør når brødet bliver vendt på panden.

Læs også: Er din avocado umoden? Gør den moden på under et minut

grysgryder

Madbloggen GrysGryder

“Jeg er kok og fortæller om min madglæde og mad — og giver dig tips og tricks og opskrifter. Når jeg rejser bringer jeg mine madreportager på bloggen, jeg husker dig på årstidens frugter og grønt og fører dig ind i en verden, hvor køkkener dufter af hjemmebag, steg og frikadeller. Jeg laver også sjov slik.” Gry voksede op på Lolland, hvor hun var med, når dyrene blev slagtet, og hvor hun gik på jagt i naboernes frugthaver.