Jordbærsalat
Jordbærsalat med andebryst og jordbærdressing
Opskrift til 4 personer
Ingredienser
- 2 andebryster med skind
- 300 g jordbær
- 1½ dl æblecidereddike/ hvidvinseddike / hvid balsamico (alle 3 kan bruges)
- 1½ dl sukker
- Friskkværnet sort peber
- 2 hoveder hjertesalat/Romaine
- 1 bundt grønne asparges
- 2 avokado
- 2 dl edamamebønner/ ærter
- olivenolie
Jordbærdressing
100 g jordbær koges op med eddike og sukker, blendes og afkøles. Husk at smage på den og kom evt. mere sukker eller eddike i efter smag.
Læs også: Forårs Martini
Fremgangsmåde
Skindet på andebrysterne fjernes, skæres i strimler på ca. 1½ cm i bredden.
Steges på en tør pande.
Når de er stegt sprøde, kommes de på køkkenrulle og drysses med salt.
Brun andebrysterne i andefedtet fra “andesværene”, krydder med salt og peber, steg dem færdig i ovnen ca. 7 min. på 175 grader (and skal være rosastegt).
Lad derefter andebrysterne hvile i 7 min.
Imens andebrysterne hviler, tilberedes aspargesene.
De skal koges i 2 min.
Kom ærter/edamamebønner ned til aspargesene de sidste 30 sekunder.
Hæld det kogende vand fra og kom koldt vand på, indtil grøntsagerne er helt afkølede, hvorefter aspargesene skæres i passende stykker.
Skyl salaten grundigt, slyng den og bland den med resten af ingredienserne.
Anret salaten med andebrysterne skåret i skiver.
Kom jordbærdressingen hen over kødet, de sprøde svær kommes på toppen af salaten og til sidst friskkværnet sort peber.
Læs også: Svampeburger
Tekst Gry Sara Windelev
Foto Frederik Jimenez