Jordbærsalat med andebryst og jordbærdressing

Opskrift til 4 personer

Ingredienser

  • 2 andebryster med skind
  • 300 g jordbær
  • 1½ dl æblecidereddike/ hvidvinseddike / hvid balsamico (alle 3 kan bruges)
  • 1½ dl sukker
  • Friskkværnet sort peber
  • 2 hoveder hjertesalat/Romaine
  • 1 bundt grønne asparges
  • 2 avokado
  • 2 dl edamamebønner/ ærter
  • olivenolie

Jordbærdressing

100 g jordbær koges op med eddike og sukker, blendes og afkøles. Husk at smage på den og kom evt. mere sukker eller eddike i efter smag.

Læs også: Salat med vandmelon, chili og balsamicosirup

Fremgangsmåde

Skindet på andebrysterne fjernes, skæres i strimler på ca. 1½ cm i bredden.

Steges på en tør pande.

Når de er stegt sprøde, kommes de på køkkenrulle og drysses med salt.

Brun andebrysterne i andefedtet fra “andesværene”, krydder med salt og peber, steg dem færdig i ovnen ca. 7 min. på 175 grader (and skal være rosastegt).

Lad derefter andebrysterne hvile i 7 min.

Imens andebrysterne hviler, tilberedes aspargesene.

De skal koges i 2 min.

Kom ærter/edamamebønner ned til aspargesene de sidste 30 sekunder.

Hæld det kogende vand fra og kom koldt vand på, indtil grøntsagerne er helt afkølede, hvorefter aspargesene skæres i passende stykker.

Skyl salaten grundigt, slyng den og bland den med resten af ingredienserne.

Anret salaten med andebrysterne skåret i skiver.

Kom jordbærdressingen hen over kødet, de sprøde svær kommes på toppen af salaten og til sidst friskkværnet sort peber.

Læs også: Lækre marengs uden æggehvider

Tekst  Gry Sara Windelev

Foto  Frederik Jimenez