Lige nu er der jordbær alle vegne og heldigvis for det, for der er rigtig mange lækre ting, du kan lave med jordbær.

Kan du, lige som jeg, godt lide en lille én til desserten når du har gæster, skal du prøve at lave denne lækre og nemme jordbærsnaps. Lad dig ikke skræmme af, at det er snaps, – den bliver rund og blød i smagen, når den har trukket ca. 14 dage.

FullSizeRender

Læs også: Aspargesruller med carpaccio og jordbær

1 vaniljestang ( det kan sagtens være en, hvor du har brugt indmaden til noget andet)
50 g. honning
ca. 300 g jordbær, rensede og skyllede
3 dl. klar snaps eller vodka

Kom jordbærrene i et glas med honning og vaniljestangen, hæld snapsen eller vodkaen over, så det hele dækkes.
Kom låg på glasset og lad snapsen trække ca.14 dage på køl. Jordbærrene vil afgive deres fine røde farve til snapsen.
Sigt snapsen fra og nyd den ved stuetemperatur eller let afkølet.

IMG_8930

Skål og rigtig god sommer.

Læs også: Jordbærspyd

Tekst  Gry Sara Windelev

Foto  Gry Sara Windelev

grysgryder

Madbloggen GrysGryder

“Jeg er kok og fortæller om min madglæde og mad — og giver dig tips og tricks og opskrifter. Når jeg rejser bringer jeg mine madreportager på bloggen, jeg husker dig på årstidens frugter og grønt og fører dig ind i en verden, hvor køkkener dufter af hjemmebag, steg og frikadeller. Jeg laver også sjov slik.” Gry voksede op på Lolland, hvor hun var med, når dyrene blev slagtet, og hvor hun gik på jagt i naboernes frugthaver.