Jordbærsnaps
Lige nu er der jordbær alle vegne og heldigvis for det, for der er rigtig mange lækre ting, du kan lave med jordbær.
Kan du, lige som jeg, godt lide en lille én til desserten når du har gæster, skal du prøve at lave denne lækre og nemme jordbærsnaps. Lad dig ikke skræmme af, at det er snaps, – den bliver rund og blød i smagen, når den har trukket ca. 14 dage.
Læs også: Nem dessert i sommerhuset
1 vaniljestang ( det kan sagtens være en, hvor du har brugt indmaden til noget andet)
50 g. honning
ca. 300 g jordbær, rensede og skyllede
3 dl. klar snaps eller vodka
Kom jordbærrene i et glas med honning og vaniljestangen, hæld snapsen eller vodkaen over, så det hele dækkes.
Kom låg på glasset og lad snapsen trække ca.14 dage på køl. Jordbærrene vil afgive deres fine røde farve til snapsen.
Sigt snapsen fra og nyd den ved stuetemperatur eller let afkølet.
Skål og rigtig god sommer.
Læs også: Forårs Martini
Tekst Gry Sara Windelev
Foto Gry Sara Windelev