Kærlig rugbrødslagkage til Valentines dag

Det her er en af mine yndlingskager, som jeg har lavet i mange år. Det er egentlige en Sønderjysk rugbrødslagkage og det er jo i sig selv et kompliment

Den mætter, fordi den er lavet på rugbrød, og så er det en rigtig god måde, at få brugt tørt og kedeligt rugbrød på.

Til Valentinsdag d.14. februar, skal den selvfølgelig bages i hjerteform!

Læs også: Lav Pavlova med børnene

 

Rugbrødslagkage til Valentines dag

Ingredienser

250 g sukker

4 æggeblommer

2 spsk. koldt vand

125 g rugbrød

2 spsk. hvedemel

1 spsk. kartoffelmel

2 spsk. kakao

1 tsk. bagepulver

100 g hasselnødder

4 æggehvider

Pynt til kagen

100g sukker

300g hindbær (en pose)

1/2 l piskefløde

Blåbær og lidt hakket mørk chokolade.

Læs også: Popcakes på lange pinde når det skal være ekstra festligt

Sådan gør du

Pisk æggehviderne stive og sæt dem på køl.

Pisk sukker, vand og æggeblommer, til de er lyse og lette.

Riv rugbrødet så fint som muligt, eller blend det med de ristede hasselnødder.

Bland rugbrød, hvedemel, kartoffelmel, kakao, bagepulver og finthakkede/blendede hasselnødder i en skål. Vend blandingen i æggeblommerne.

Vend æggehviderne forsigtigt i dejen med en dejskraber.

Spred nu dejen ud i tre forme (ca. 22 cm), og bag dem ved 200 gr. i 8-12 min. Du kan også bage den som hel kage, så skal ovnen ned på 180 grader og den skal bage ca. 30 min.

Husk at køle kagen af, inden du flækker den, eller falder den sammen.

Kog en pose frosne hindbær med ca 100 g sukker, køl det ned og vend med flødeskum.

Fordel skummet imellem lagene og på toppen af kagen.

Drys lidt hakket mørk chokolade over kagen og pynt med (blå)bær.

TIP. Du kan også bruge ymerdrys i stedet for rugbrød, så er arbejdet gjort for dig.

Alternativ

Rugbrødslagkage med orangeskum

Her har jeg lavet den med orangeskum.

Riv blot skallen fra en økologisk appelsin i flødeskummet, istedet for hindbær.

Læs også: Æbler og hindbær krydret med kage

grysgryder

Madbloggen GrysGryder

“Jeg er kok og fortæller om min madglæde og mad — og giver dig tips og tricks og opskrifter. Når jeg rejser bringer jeg mine madreportager på bloggen, jeg husker dig på årstidens frugter og grønt og fører dig ind i en verden, hvor køkkener dufter af hjemmebag, steg og frikadeller. Jeg laver også sjov slik.” Gry voksede op på Lolland, hvor hun var med, når dyrene blev slagtet, og hvor hun gik på jagt i naboernes frugthaver.