Da jeg var ude at handle i sidste uge, faldt jeg over noget jeg ikke har set i et supermarked længe, nemlig kalvhaler.

Som barn fik vi tit oksehaler i børnehaven og jeg huskede, hvor godt de smagte, så kalvehalerne røg straks ned i kurven.

IMG_8691

Kalvehaler er der som sådan ikke så meget kød på, men de giver en rigtig god sauce, hvis du vil have mere kød, så skal du købe oksehaler.

Jeg elsker indisk mad, og tænkte derfor at jeg ville prøve at lave dem i en karry, og det er jeg glad for jeg gjorde, for hold nu op hvor det smagte godt, så det var ventetiden værd.

Læs også: Fersken- og rabarbertrifli med choko-rasp

Opskrift til 4 personer

1 – 1 1/2 kg kalve- elller oksehaler i stykker.
1 stort løg
5 fed hvidløg
1/2 tsk. cayennepeber
1 tsk. bukkehornsfrø
2 tsk. gurkemeje
6 hele kardemommekapsler
2 tsk. stødt koriander
2 tsk. stødt spidskommen
2 dåser hakkede tomater
1 dåse kokosmælk

Fremgangsmåde

Brun halestykkerne i lidt olie, krydr og kom dem op i en stegeso, tagine eller en støbejernsgryde med låg.

IMG_8696
Hak løget groft og kom det over halerne, sammen med hakket hvidløg
Kom cayennepeber, bukkehornsfrø, gurkemeje, hele kardemommekapsler, koriander, spidskommen, hakkede tomater, kokosmælk og salt ved halerne og vend det sammen.

IMG_8695

Kom det i ovnen under låg ved 180 grader i 2 1/2 time, hvis du bruger oksehaler skal de have ca. 3 timer.
Serveres med kogte ris og mango chutney, drys evt. med frisk hakket koriander.

Læs også: Helstegt kylling tagine med grønne oliven

grysgryder

Madbloggen GrysGryder

“Jeg er kok og fortæller om min madglæde og mad — og giver dig tips og tricks og opskrifter. Når jeg rejser bringer jeg mine madreportager på bloggen, jeg husker dig på årstidens frugter og grønt og fører dig ind i en verden, hvor køkkener dufter af hjemmebag, steg og frikadeller. Jeg laver også sjov slik.” Gry voksede op på Lolland, hvor hun var med, når dyrene blev slagtet, og hvor hun gik på jagt i naboernes frugthaver.