Kalvehaler i indisk karry
Da jeg var ude at handle i sidste uge, faldt jeg over noget jeg ikke har set i et supermarked længe, nemlig kalvhaler.
Som barn fik vi tit oksehaler i børnehaven og jeg huskede, hvor godt de smagte, så kalvehalerne røg straks ned i kurven.
Kalvehaler er der som sådan ikke så meget kød på, men de giver en rigtig god sauce, hvis du vil have mere kød, så skal du købe oksehaler.
Jeg elsker indisk mad, og tænkte derfor at jeg ville prøve at lave dem i en karry, og det er jeg glad for jeg gjorde, for hold nu op hvor det smagte godt, så det var ventetiden værd.
Læs også: Varm kakao med et juletwist
Opskrift til 4 personer
1 – 1 1/2 kg kalve- elller oksehaler i stykker.
1 stort løg
5 fed hvidløg
1/2 tsk. cayennepeber
1 tsk. bukkehornsfrø
2 tsk. gurkemeje
6 hele kardemommekapsler
2 tsk. stødt koriander
2 tsk. stødt spidskommen
2 dåser hakkede tomater
1 dåse kokosmælk
Fremgangsmåde
Brun halestykkerne i lidt olie, krydr og kom dem op i en stegeso, tagine eller en støbejernsgryde med låg.
Hak løget groft og kom det over halerne, sammen med hakket hvidløg
Kom cayennepeber, bukkehornsfrø, gurkemeje, hele kardemommekapsler, koriander, spidskommen, hakkede tomater, kokosmælk og salt ved halerne og vend det sammen.
Kom det i ovnen under låg ved 180 grader i 2 1/2 time, hvis du bruger oksehaler skal de have ca. 3 timer.
Serveres med kogte ris og mango chutney, drys evt. med frisk hakket koriander.
Tekst Gry Sara Windelev
Foto Gry Sara Windelev