Kalvekødboller med frisk mynte og ingefær

Er du til lidt anderledes “frikadeller”, skal du prøve disse kalvekødboller. De var et rigtig stort hit derhjemme, allerede fra da farsen blev rørt.

Du skal bruge:

  • 500 g hakket kalvekød
  • 4 finthakkede forårsløg
  • 3 fed hvidløg
  • 20 g revet ingefær
  • 2 æg
  • 1 håndfuld frisk hakket mynte
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk gurkemeje
  • 2 tsk spidskommen
  • 2 tsk koriander

Bland farsen i den rækkefølge ingredienserne står skrevet, og steg kødbollerne i olivenolie på panden.

Læs også: Opskrift: Smagfuld græskarlasagne

Kalvekødboller med frisk mynte og ingefær

Som tilbehør, lavede jeg grov cous cous med kikærter og søde kartofler i kokosmælk og tomat.

Du skal bruge:

  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse drænede kikærter
  • 1 stor sød kartoffel i tern ca 2×2 cm
  • 1 tsk gurkemeje
  • 2 tsk spidskommen
  • 2 tsk koriander
  • salt
  • evt. chili

Kog det hele sammen til de søde kartofler er godt møre.

Læs også: Lækker opskrift med et stykke kød du garanteret ikke har brugt før

Kalvekødboller med frisk mynte og ingefær

TIP

Lad være med at koge din Cous cous, det bliver noget klumpet snask.

Kom i stedet cous cous i en skål for sig. Kog vand med salt op i en gryde. Hæld nu ca 1 dl kogende vand over din cous cous, og rør let med en gaffel.

Læg en tallerken over som låg, og lad den trække et par minutter.

Gentag hele processen indtil din cous cous er fint løs og har suget nok vand. Her bliver du nødt til at smage på den ind imellem.