Kikærtesalat med hvidkål og Mange tout (sukkerærter) 

Vi hører hele tiden at vi skal bruge flere af de sunde kikærter og hvorfor ikke lave en lækker kikærtesalat?

Her får du inspiration til en lækker kikærtesalat med hvidkål og mange tout – også kaldet sukkerærter. Kikærterne giver salaten en lækker nøddeagtig smag, som kan forstærkes med mørkristet sesamolie.

Læs også: Kikærtesalat med rejer, æg og avocado

Kikærtesalat med hvidkål og Mange tout (sukkerærter) 

1 dåse kikærter

1 pakke sukkerærter (Mange tout eller Sugar snaps)

1/4 hvidkål

1 fed hvidløg

1 citron

3 spsk. olivenolie eller sesamolie (den mørkristede)

Salt og peber

Læs også: Drop vejsalt på glat fortov

Sådan gør du

Snit hvidkålen fint og vend den med de drænede kikærter, olien, salt, peber, fintrevet hvidløg, citronskal og saft.

Kog sukkerærterne i ca 1 minut, så de stadig er sprøde. Husk at skylle dem under koldt vand.

Snit nem i passende stykker og vend dem sammen med resten af salaten.

Drys evt. med purløg.

TIP. Hvis du bruger den mørkristede sesamolie, fremhæver du samtidig kikærternes nøddeagtige smag, men olivenolie fungere også fint til.

Læs også: Hummus med grønkål

Tekst  Gry Sara Windelev

Foto  Gry Sara Windelev