Kirsebær skal da laves til lækker kirsebærlikør

Hvepsene vælter berusede omkring og aner ikke hvad de laver, mens de hugger af vores modne kirsebær, så nu er det tid at sikre sig julens kirsebærlikør.

Vi har mæsket os i fuldmodne kirsebær, men nu er det svært at spise om kap med de mange hvepse, der halvberusede vil have kirsebærtræets fantastiske bær for sig selv.

Det er tid til at erobre havens kirsebærtræ tilbage for en stund, og sikre os en høst til julens kirsebærlikør, så bevæbnet med net, rive til at ryste hvepse af træet og holde de øverste grene nede, er vi klar til noget af det der gør julen ekstra hyggelig, hjemmelavet kirsebærlikør til risalamanden.

Læs også: Kirsebær eller moreller?

Hjemmelavet kirsebærlikør

Se hvad du skal bruge her

700 gram overskårne kirsebær, husk at fjerne de rådne og let spiste bær, men gem stenene(læs nedenfor til hvad)

700 gram sukker, gerne rørsukker

1 flaske vodka (70 cl.)

Vi bruger også en halv vaniljestang, gennemskåret så kornene kan vendes i sukkeret.

Sådan gør du

Ingredienserne puttes i et henkogningsglas, mindst 2 liter.

Først ned med sukkeret, derefter kirsebærrene, og så vodkaen over.

Glasset skal stå et mørkt sted, men gerne et sted, hvor du tit kommer forbi. På den måde kan det gøres til en hyggelig vane, mindst en gang om dagen, lige at ryste glasset indtil sukkeret er helt opløst.

Derefter skal glasset stilles et mørkt sted i minimum to måneder maksimalt seks måneder, før kirsebærrene skal filtreres fra, og likøren hældes gennem et klæde i passende flasker, som enten kan nydes ved julebordet eller gives som små gaver.

Når bærrene er filtreret fra, så kan de gemmes og dyppes i mørk chokolade som voksenkonfekt. De kan også bruges i kage eller laves til en velsmagende chutney.

Kirsebærstenene knækker vi, en hvidløgspresser er fin til det, for dem skal vi bruge til en fin mandelsmagende essens.

Sådan laver du mandelessens

De knækkede sten overhældes med tre gange vodka, og så skal glasset rystes hver dag i en uge. Derefter filtreres stenene fra, og så skal essensen lagre i seks måneder. Der vil komme en del bundfald, men efter lagringstiden, så brug en pipette eller et sugerør til at si den klare væske fra bundfaldet

Af Martin Hoffmann Kønig, Borneferie.dk

Læs også: Grønkål med rødpesto, feta og ristede mandler

Kirsebær til likør

borneferie

Børneferie

Borneferie.dk er hjemmesiden for klatrende mødre, fædre med koncentrerede blikke mens de snurrer bjælker sammen til familiens tømmerflåde, og svedige børn, der hylende svinger sig i regnskovens klæbrige lianer eller tilbereder havens frugter over eget bål. Vi er dem alle sammen.

Borneferie.dk dyrker den gode historie, hvor familier fortæller historier om at rejse og bruge naturen med børn til andre familier. Historier, der ægger lysten til selv at drage af sted, og til at dele sine erfaringer og oplevelser med andre, som en væsentlig del af det gode familieliv.

Borneferie.dk vil gennem ideer, tips og fortællinger gøre det nemmere, at være aktiv børnefamilie.