Knasende grønkålssalat med granatæble og mandler
Det er ved at være slut med grønkål, men mens vi venter på foråret og det nye grønt, der er på vej, kan du lige nå at lave denne lækre, sunde grønkålssalat, sprængfuld af antioxidanter.
ca. 300 gram grønkål skyllet og hakket
2 røde pebre
2 fed hvidløg
3 spsk. olivenolie
2 spsk. balsamico
1 granatæble
50 gram ristede mandler
1 stor appelsin
Skær peberfrugterne i kvarte, fjern kernerne og snit dem strimler. Vend strimlerne med olivenolie, hakket hvidløg, balsamico, salt og peber.
Bag dem ca 15 minutter ved 200 grader. Køl dem let og vend peberfrugterne med den hakkede grønkål, brug også væden fra de bagte pebre, det er nemlig dressingen.
Rist mandlerne i ovnen 6-8 minutter ved 200 grader, gerne sammen med peberfrugterne.
Halver granatæblet og bank kernerne ud ned i en skål, med en ske.
Skær skrællen af appelsinen og skær den i mundrette stykker
Vend nu det hele sammen, pynt med appelsinstykker på toppen og du har den smukkeste grønkålssalat.