Knasende grønkålssalat med granatæble og mandler

Det er ved at være slut med grønkål, men mens vi venter på foråret og det nye grønt, der er på vej, kan du lige nå at lave denne lækre, sunde grønkålssalat, sprængfuld af antioxidanter.

ca. 300 gram grønkål skyllet og hakket
2 røde pebre
2 fed hvidløg
3 spsk. olivenolie
2 spsk. balsamico
1 granatæble
50 gram ristede mandler
1 stor appelsin

Grønkålssalat med granatæble og mandler

Skær peberfrugterne i kvarte, fjern kernerne og snit dem strimler. Vend strimlerne med olivenolie, hakket hvidløg, balsamico, salt og peber.

Bag dem ca 15 minutter ved 200 grader. Køl dem let og vend peberfrugterne med den hakkede grønkål, brug også væden fra de bagte pebre, det er nemlig dressingen.

Rist mandlerne i ovnen 6-8 minutter ved 200 grader, gerne sammen med peberfrugterne.

Halver granatæblet og bank kernerne ud ned i en skål, med en ske.

Skær skrællen af appelsinen og skær den i mundrette stykker

Vend nu det hele sammen, pynt med appelsinstykker på toppen og du har den smukkeste grønkålssalat.

grysgryder

Madbloggen GrysGryder

“Jeg er kok og fortæller om min madglæde og mad — og giver dig tips og tricks og opskrifter. Når jeg rejser bringer jeg mine madreportager på bloggen, jeg husker dig på årstidens frugter og grønt og fører dig ind i en verden, hvor køkkener dufter af hjemmebag, steg og frikadeller. Jeg laver også sjov slik.” Gry voksede op på Lolland, hvor hun var med, når dyrene blev slagtet, og hvor hun gik på jagt i naboernes frugthaver.