Kødfri dage med blomkålsfrikadeller

Blomskålsfrikadeller i stedet for almindelige frikadeller

Mange er hoppet med på kødfri dage, hvilket både er godt for vores miljø, kroppe og madbudget. Så det må vist siges, at være en win-win-win. Sidste mandag, lavede jeg de her nemme blomkålsfrikadeller.

Læs også: Opskrift | Daal af linser

blomkålsfrikadeller

Ingredienser til ca. 20 stk. blomkålsfrikadeller

1 blomkålshoved ca. 550 gram

4 æg

3 spsk. pesto

4 spsk. Pofiber (kartoffelfiber)

Riv blomkålen til “cous cous” og bland resten af ingredienserne i. Form og steg dellerne i olivenolie.

Jeg lavede en spidskålsråkost med tomater og frisk salvie til. Pofiber købte jeg i Kvickly.

blomkålsfrikadeller

TIP!

Hvis du ikke kan få Pofiber, kan du prøve at blande moste kogte kartofler eller blendet havregryn i. Pesto kan erstattes med hakkede friske krydderurter eller tørrede. De kan sagtens fryses.

blomkålsfrikadeller

Læs også: Tapas og sardinskelet for børnemaver i Barcelona

grysgryder

Madbloggen GrysGryder

“Jeg er kok og fortæller om min madglæde og mad — og giver dig tips og tricks og opskrifter. Når jeg rejser bringer jeg mine madreportager på bloggen, jeg husker dig på årstidens frugter og grønt og fører dig ind i en verden, hvor køkkener dufter af hjemmebag, steg og frikadeller. Jeg laver også sjov slik.” Gry voksede op på Lolland, hvor hun var med, når dyrene blev slagtet, og hvor hun gik på jagt i naboernes frugthaver.