Kold vegansk risalamande med kokosmælk, mango -og havtornsauce
En vegansk risalamande smager lige så lækkert som den klassiske
Selvom det kan være svært at pille ved juletraditionerne, skal det nu alligevel ikke afholde mig fra at prøve. Her får du opskriften på en vegansk risalamande med havtorn- og mangesauce.
Læs også: Opskrift | Nøddemazarin med chokoladeganache og bær
Kold vegansk risalamande med kokosmælk, mango -og havtornsauce
Base til vegansk ’risalamande’
- 180 g grødris
- 2 dåser kokosmælk
- 80 g sukker
- 1 vaniljestang
- 4 dl vand
- Kog det hele op og lad det småsimre i 20-25 minutter under hyppig omrøring.
- Sluk, kom låg på gryden, og stil den på køl.
Læs også: Hindbærsnegle med fuldkorn og meget mindre sukker
Havtorn- og mangosauce
- 2 modne mangoer
- 225 g havtorn
- 1 vaniljestang
- 150 g sukker
- Skær kødet af mangoerne og kom det i en gryde med havtornene, den flækkede vaniljestang og sukkeret, lad det småsimre i ca. 10 minutter.
TIP. His du ikke kan få havtorn, kan du sagtens udelade dem. I så fald kan du også udelade sukkeret, så da mango er meget sød i sig selv.
Læs også: Jordbærspyd
Tekst Gry Sara Windelev
Foto Line Falck Christensen