Kold vegansk risalamande med kokosmælk, mango -og havtornsauce

En vegansk risalamande smager lige så lækkert som den klassiske

Selvom det kan være svært at pille ved juletraditionerne, skal det nu alligevel ikke afholde mig fra at prøve. Her får du opskriften på en vegansk risalamande med havtorn- og mangesauce.

Læs også: Unger.. skal vi ha´ bananasplit til morgenmad?

 

Kold vegansk risalamande med kokosmælk, mango -og havtornsauce

Base til vegansk ’risalamande’

  • 180 g grødris
  • 2 dåser kokosmælk
  • 80 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 4 dl vand
  1. Kog det hele op og lad det småsimre i 20-25 minutter under hyppig omrøring.
  2. Sluk, kom låg på gryden, og stil den på køl.

Læs også: Ismageriet som i de gamle dage

Havtorn- og mangosauce

  • 2 modne mangoer
  • 225 g havtorn
  • 1 vaniljestang
  • 150 g sukker
  1. Skær kødet af mangoerne og kom det i en gryde med havtornene, den flækkede vaniljestang og sukkeret, lad det småsimre i ca. 10 minutter.

TIP. His du ikke kan få havtorn, kan du sagtens udelade dem. I så fald kan du også udelade sukkeret, så da mango er meget sød i sig selv.

Læs også: Snoet kardemommering med hasselnøddecreme og hindbær

Tekst  Gry Sara Windelev

Foto  Line Falck Christensen