Kyllingeboller med hindbær- og chiliglace

Ingredienser:

  • 450 g hakket kylling
  • ½ bundt forårsløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 æg
  • 2 spsk. teriyaki sauce
  • 1 spsk. nigella frø eller jomfru i det grønne
  • ¼ tsk. cayennepeber
  • 300 g hindbær
  • 1 dl sød chilisauce
  • 1 dl vand

Fremgangsmåde:

Rør farsen med hakkede forårsløg og hvidløg, æg, teriyaki, ristede nigella frø og cayennepeber.

Kyllingeboller laves ligesom boller i karry, altså formes som boller med en ske, og kommes i let kogende saltet vand. Når bollerne kommer op til overfladen, tages de op med en hulske.

Når du har lavet alle bollerne, steger du dem gyldne i olie på en pande.

Kog hindbær op med vand og sød chili, sluk. Sigt hindbærkernerne fra og glacen er færdig.

Dyp evt. kyllingebollerne i glacen, eller servér den i en skål ved siden af.

Spis ris eller nudler med grøntsager til.

Læs også: Påskegodter i gul og orange – Påskekyllinger

Tekst  Gry Sara Windelev

Foto  Line Falck Christensen