Kyllingebryst med fyld af avocado og serranoskinke

Den grønne frugt (ja, det er faktisk en frugt, selvom mange sikkert opfatter og bruger den som en grøntsag) er faktisk så hip, at verdens første avocado restaurant tidligere på året åbnede i Amsterdam

Her får du en lækker hovedret, der er sund, nem at lave og ikke særlig dyr i ingredienser.

Kyllingebryst med avocadofyld og serranoskinke

Opskrift til 4 personer

Ingredienser

  • 4 kyllingebryster
  • 12 skiver serranoskinke
  • 1 avocado
  • 16 store blade basilikum
  • saft af 1 citron
  • evt. 1 fed hvidløg

Læs også: Avocado-tunsalat med kapers, rødløg og soltørrede tomater

Sådan gør du

  1. Mos avocadoen og rør den med citronsaften (og hvidløget).
  2. Flæk kyllingebrysterne næsten i helt igennem, og fold dem ud som en sommerfugl. Fordel avocado og basilikumblade, og luk kyllingebrysterne sammen.
  3. Tag 3 skiver skinke, og læg dem, så de ligger lidt ind over hinanden på langs. Læg nu kyllingebrystet på, og pak det ind i skinken. Gentag processen.
  4. Brun kyllingebrysterne på panden i olivenolie. Kom dem i ovnen i 16 minutter på 180 grader varmluft. Lad dem hvile i 5 minutter, inden de serveres.

Serveringsforslag: Ovnstegte kartofler og tomat-mozzarellasalat.

Læs også: Kyllingesalat & laksesalat

Kyllingebryst med avocado

Tekst  Gry Sara Windelev

Foto  Line Falck Christensen