Kyllingebryst med fyld af avocado og serranoskinke

Den grønne frugt (ja, det er faktisk en frugt, selvom mange sikkert opfatter og bruger den som en grøntsag) er god at bruge i mange opskrifter.

Her får du en lækker hovedret, der er sund, nem at lave og ikke særlig dyr i ingredienser.

Kyllingebryst med avocadofyld og serranoskinke

Opskrift til 4 personer

Ingredienser

  • 4 kyllingebryster
  • 12 skiver serranoskinke
  • 1 avocado
  • 16 store blade basilikum
  • saft af 1 citron
  • evt. 1 fed hvidløg

Læs også: Video: Moden avocado på 10 minutter

Sådan gør du

  1. Mos avocadoen og rør den med citronsaften (og hvidløget).
  2. Flæk kyllingebrysterne næsten i helt igennem, og fold dem ud som en sommerfugl. Fordel avocado og basilikumblade, og luk kyllingebrysterne sammen.
  3. Tag 3 skiver skinke, og læg dem, så de ligger lidt ind over hinanden på langs. Læg nu kyllingebrystet på, og pak det ind i skinken. Gentag processen.
  4. Brun kyllingebrysterne på panden i olivenolie. Kom dem i ovnen i 16 minutter på 180 grader varmluft. Lad dem hvile i 5 minutter, inden de serveres.

Serveringsforslag: Ovnstegte kartofler og tomat-mozzarellasalat.

Læs også: Helstegt kylling tagine med grønne oliven

Kyllingebryst med avocado

Tekst  Gry Sara Windelev

Foto  Line Falck Christensen