Lækker hjemmelavet rødkål til julens måltider

En hjemmelavet rødkål til de klassiske juleretter, er både sundere og pænere på tallerkenen

Rødkålen har sin højtid i vinter- og juletiden. Det tager ingen tid at lave sin egen rødkål, og det smager så meget bedre end det på glas. Kan med fordel laves flere dage før brug. Smagen bliver kun bedre.

Læs også: Lav dine egne små sjove marengssvampe

Det skal du bruge til hjemmelavet rødkål

1 rødkål, ca. 1500 g

2 spsk olivenolie

1 dl friskpresset appelsinsaft

1 dl rødvin

125 g sukker

1 stang kanel

1 laurbærblad

4 nelliker

1 spsk kirsebær- eller æbleeddike

salt og peber

Læs også: Risalamande med skovbær og letsaltet karamel

Sådan gør du

Snit rødkålen så fint som muligt, helst på mandolin. Opvarm olivenolien i en rummelig gryde og kom kålen i. Steg den nogle minutter, til den er faldet let sammen. Tilsæt herefter de øvrige ingredienser. Lad det koge, til kålen er mør, ca. 30-40 minutter. Smag til med kirsebær eddike, salt og peber. Vil du have den mere syrlig, tilsætter du mere eddike.

Server til klassikerne and eller æskesteg, men spis den også kold f.eks. i en sandwich med kold flæskesteg

Læs også: 7 julegaveideer til ham der har det hele

Denne opskrift bringes i samarbejde med Forlaget Muusmann og er taget fra bogen “Kål – 57 sunde, sprøde og lækre opskrifter” Af Mette Mølbak. Bogen er på 217 sider og den koster kr 299,95. Du kan købe bogen her.

Tekst  Mette Mølbak

Foto  Chris Tonnesen