Lav en lækker salviepesto før frosten sætter ind

Salvie er en smuk krydderurt, men meget kraftig i smagen – måske er det derfor, mange ikke rigtig ved, hvad de skal bruge den til. Pesto er en god idé. Den kan du f.eks. komme udover din stegte kylling eller fisk. Den går også godt til svine-og kalvekød. Eller som i opskriften nedenfor – på grillet brød med tomater.

Læs også: Coleslaw med spidskål

Sådan laver du en lækker og cremet salviepesto

35 gram salvieblade
3 fed hvidløg
30 gram parmesan
25 gram ristede pinjekerner
Skal af 1 økologisk citron
Saften fra en halv citron
Ca 2 1/2 dl. god olivenolie
Lidt salt

Læs også: Torsk med puré og chips af jordskokker

Blend det hele til du får en cremet, grøn masse. Fordel din pesto i et rent glas og dæk overfladen med olivenolie – også hver gang du tager af pestoen, så holder den sig frisk i mindst 1 uge.

Tip!

Du kan også bruge din salviepesto til “Koteletter marineret i salviepesto med æbler og løg” eller “Koteletter marineret i salviepesto med squash- og grønkålssalat“.

salviepesto

grysgryder

Madbloggen GrysGryder

“Jeg er kok og fortæller om min madglæde og mad — og giver dig tips og tricks og opskrifter. Når jeg rejser bringer jeg mine madreportager på bloggen, jeg husker dig på årstidens frugter og grønt og fører dig ind i en verden, hvor køkkener dufter af hjemmebag, steg og frikadeller. Jeg laver også sjov slik.” Gry voksede op på Lolland, hvor hun var med, når dyrene blev slagtet, og hvor hun gik på jagt i naboernes frugthaver.