Ingredienser

Opskrift til 2 personer

1 lammeculotte

Olivenolie til stegning

2 spsk god olivenolie

En lille håndfuld friskhakkede krydderurter (jeg har brugt ramsløg)

Citronsaft, ca. en teskefuld

Salt og peber

Fremgangsmåde

Rids fedtet på culotten, kom salt på og brun den ved høj varme.

Kom friskkværnet peber på og steg den færdig i ovnen 15 minutter ved 175 grader.

Husk at lade culotten hvile, inden du skærer den og ALDRIG i stanniol, så steger den bare videre.

Bland olivenolie, krydderurter og citron på et træskærebræt.

Når culotten har hvilet de 10 minutter, skærer du den i skiver oven på krydderurteblandingen, så saften fra kødet løber ned i.

Vend nu kødet rundt i blandingen. Det smager himmelsk, og du behøver ingen sauce til.

Server den med en god salat og nye kartofler.

Du kan evt. lave lidt ekstra krydderurteblanding og dryppe hen over de varme nye kartofler.

NB. Det er altid godt at tage kødet ud af køleskabet, minimum en time før det skal steges. Du får et meget bedre resultat, hvis kødet ikke er køleskabskoldt.

Læs også: Gravad entrecôte

Tekst  Gry Sara Windelev

Foto  Line Falck Christensen