Gratineret dansk lammeryg med grønne asparges

opskrift til 4 personer

Ingredienser

1 lammeryg

2 gulerødder

2 løg

5 fed hvidløg

½ fl hvidvin

5 kviste timian

2 laurbærblade

3 tomater/2 spsk tomatpuré

1 tsk peberkorn

Panade

2 spsk dijonsennep

2 spsk rasp

2 spsk hakket persille

Skal af ½ citron

50 gr smør pr 2 dl suppe

1 dl. rasp eller friskrevet brødkrumme

Læs også: UMAMI i din tomatsauce

Fremgangsmåde

Puds din lammeryg af for fedt og sener.

Afpudset samt benene minus fedtet sauteres med timian, laurbærblade, hvidløg samt tomater.

Overhældes med ½ fl hvidvin og koges op.

Tilsæt vand så det hele dækkes.

Suppen skummes for fedt og urenheder under hele processen i ca. to-tre timer.

Sigtes og indkoges til den konsistens du selv bedst kan lide.

Ved anretningen justeres saucen med lidt citronsaft og monteres med koldt smør, ca. 50 gr pr. 2 dl.

Brun først din lammefilet af på en pande i lidt smør.

Derefter krydres lammefileten med salt og peber og smøres med lidt dijonsennep.

Den klappes med friskrevet brødkrumme eller rasp, persille og citronskal.

Kommes i ovnen i ca 15-17 min. ved 195 grader.

Tages ud og trækker i ca 15 min., før du skærer for.

Serveres med smørdampede grønne asparges og din herlige sauce.

Læs også: Gedeost direkte fra stalddøren

Tekst  Gry Sara Windelev

Foto  Line Falck Christensen

grysgryder

Madbloggen GrysGryder

“Jeg er kok og fortæller om min madglæde og mad — og giver dig tips og tricks og opskrifter. Når jeg rejser bringer jeg mine madreportager på bloggen, jeg husker dig på årstidens frugter og grønt og fører dig ind i en verden, hvor køkkener dufter af hjemmebag, steg og frikadeller. Jeg laver også sjov slik.” Gry voksede op på Lolland, hvor hun var med, når dyrene blev slagtet, og hvor hun gik på jagt i naboernes frugthaver.