Lammeryg med grønne asparges
Gratineret dansk lammeryg med grønne asparges
opskrift til 4 personer
Ingredienser
1 lammeryg
2 gulerødder
2 løg
5 fed hvidløg
½ fl hvidvin
5 kviste timian
2 laurbærblade
3 tomater/2 spsk tomatpuré
1 tsk peberkorn
Panade
2 spsk dijonsennep
2 spsk rasp
2 spsk hakket persille
Skal af ½ citron
50 gr smør pr 2 dl suppe
1 dl. rasp eller friskrevet brødkrumme
Læs også: UMAMI i din tomatsauce
Fremgangsmåde
Puds din lammeryg af for fedt og sener.
Afpudset samt benene minus fedtet sauteres med timian, laurbærblade, hvidløg samt tomater.
Overhældes med ½ fl hvidvin og koges op.
Tilsæt vand så det hele dækkes.
Suppen skummes for fedt og urenheder under hele processen i ca. to-tre timer.
Sigtes og indkoges til den konsistens du selv bedst kan lide.
Ved anretningen justeres saucen med lidt citronsaft og monteres med koldt smør, ca. 50 gr pr. 2 dl.
Brun først din lammefilet af på en pande i lidt smør.
Derefter krydres lammefileten med salt og peber og smøres med lidt dijonsennep.
Den klappes med friskrevet brødkrumme eller rasp, persille og citronskal.
Kommes i ovnen i ca 15-17 min. ved 195 grader.
Tages ud og trækker i ca 15 min., før du skærer for.
Serveres med smørdampede grønne asparges og din herlige sauce.
Læs også: Gedeost direkte fra stalddøren
Tekst Gry Sara Windelev
Foto Line Falck Christensen