På denne årstid smager tomaterne ikke af særlig meget og det er jo klart, da det ikke er sæson for tomater. Men savner du smagen af de solmodne tomater, kan du bage dem og få en masse smag frem i dem.

De smager rigtig godt i sandwich, salater, pasta eller til f.eks. kylling eller fisk.

Langtidsbagte tomater

500 g cherrytomater
1/2 – 1 dl olivenolie
1 spsk. sukker
1 tsk. salt
Peber
En god håndfuld friske krydderurter jeg brugte merian men du kan også bruge oregano, basilikum, timian, rosmarin, koriander osv.

2015-03-14 11.47.30

Fremgangsmåde

Skyl tomaterne og skær dem i halve, brug en brødkniv, så går det hurtigere.

Læg de halve tomater på en bageplade og fordel resten af ingredienserne over tomaterne.

Bag dem i ca. 2 1/2 time på 100 grader.

Kom dem på køl med olivenolie over, hvis du dækker dem helt med olie, forsejler du dem og de kan holde sig i mindst 14 dage på køl

Lav eventuelt en dobbelt portion og brug 2 dl. olivenolie i opskriften.

Olien fra tomaterne kan du bruge til marinader, dressinger, stegning eller i brød.

2015-03-14 14.48.24

Læs også: Grøn papayasalat med cashewnødder og Porto Bello-svampe

grysgryder

Madbloggen GrysGryder

“Jeg er kok og fortæller om min madglæde og mad — og giver dig tips og tricks og opskrifter. Når jeg rejser bringer jeg mine madreportager på bloggen, jeg husker dig på årstidens frugter og grønt og fører dig ind i en verden, hvor køkkener dufter af hjemmebag, steg og frikadeller. Jeg laver også sjov slik.” Gry voksede op på Lolland, hvor hun var med, når dyrene blev slagtet, og hvor hun gik på jagt i naboernes frugthaver.