Langtidsstegt walisisk lammekølle med bagt fennikel og koriander
En walisisk lammekølle er et produkt af et enestående, smukt landskab, der i århundreder er blevet velsignet med de reneste og naturligste ingredienser
– nemlig frisk luft, rent kildevand, frisk græs og duftende lyng. Denne blanding af naturens fineste ingredienser, kombineret med traditionelle landbrugsmetoder, som går generationer tilbage, er kernen bag produktionen af lammekød af høj kvalitet.
Når du ser certifikatet på produkterne, så kan du være sikker på, at lammene er født og opdrættet i Wales, hvor de har levet frit og boltret sig i sunde og naturlige omgivelser under kyndig pleje af landmænd, som har traditionel landbrugspraksis ind under huden. Du kan være sikker på, at kødet er produceret i godkendte slagterier, og at hvert enkelt dyr er sporbart.
Du kan købe lammekølle fra Walisisk Lam i alle Meny butikker landet over
Læs også: Lammeculotte
Langtidsstegt lammekølle med bagt fennikel og koriander
Opskriften er til 4 personer
Det skal du bruge
1 lammekølle
1 spsk. Fennikelfrø
1 ½ spsk. Spidskommenfrø
5 fed hvidløg
2 økologiske citroner
1 bundt koriander
Sådan gør du
Stik lommer i lammekøllen med en urtekniv, så trænger krydderierne bedre ind.
Læg lammekøllen på et stort stykke stanniol.
Rist fennikel- og spidskommenfrø på en pande, til de dufter aromatiske.
Knus dem i en morter, og fordel blandingen på køllen sammen med revet skal af citroner. Hak stilkene på korianderen fint og drys dem på køllen. (gem resten til pestoen)
Afskal citronerne når du har revet skallen, skær dem i skiver og fordel dem på køllen, sammen med de 5 fed hvidløg, som du flækker og lægger på køllen. Pak nu køllen ind i staniolen, og læg lammekøllen i et ildfastfad.
Sæt ovnen på 85 grader og lad køllen langtidsstege i 20 timer.
Kog fonden fra køllen op, jævn den og smag den til. Køllen er så mør, at du ikke behøver en kniv til at skære den. Bræk den i passende stykker og server den sammen med fennikel, lidt af saucen og korianderpestoen.
Læs også: Koteletter marineret i salviepesto med squash- og grønkålssalat
Ovnbagt fennikel med cayenne og dadler
2 store fennikel
10 dadler
1 citron
½ tsk. Cayenne
Olivenolie
Sådan gør du
Flæk fennikellen fra top til bund, skyl den og skær det nederste af stokken.
Snit den fra top til bund i skiver af ca. 5mm. Læg dem i et fad. Skær dadlerne i skiver. Drys lidt olivenolie, citronskal, cayenne og salt henover. Del citronen og bag den med i fadet 12-14 minutter ved 180 grader.
Pres saften fra den bagte citron udover.
Korianderpesto
2 bunder koriander (toppen af bundet fra lammekøllen + et mere)
50 g saltede peanuts
1 fed hvidløg
Saften fra 1 lime
½ dl. Sød chilisauce
Det hele blendes sammen. Kom ikke salt i da der er rigeligt på de saltede peanuts.
TIP. Hvis du ikke kan lide koriander, kan du bruge persille.
Tekst Gry Sara Windelev
Foto Line Falck Christensen