Lav din egen kødzombie til Halloween

En kødzombie er den perfekte middagsret til Halloweenfesten

Halloween nærmer sig med ‘Slik eller ballede’ på programmet. Og når børnene nu kommer hjem med fyldte poser, eller du skal holde en Halloweenfest, hvad kan man så servere som ikke er proppet med sukker?

En kødzombie selvfølgelig!

Hovedet er farsbrød med bacon og BBQ-sauce, tarmene er medister og ribbenene er gammeldags stegeben penslet med BBQ-sauce.

Kanylerne kan købes på apoteket, de er fyldt med ketchup, men du kan også komme BBQ-sauce i.

Læs også: Græskar – verdens største bær

Sådan laver du ribben i ovn

2 hele sider ribben bestil dem evt. hos din slagter.

5 laurbærblade

2 store løg

2 store gulerødder

Gnid dem med salt og peber.

Læg dem i en bradepande med ca.2 cm vand, 5 laurbærblade, 2 løg i kvarte og 2 store gulerødder i mindre stykker.

Brun dem i 25 min 225 grader og giv dem derefter 40 min 180 lav blæs.

De tages ud og pensles med BBQ-sauce og steges 5-10 minutter mere.

Hvis du vil have sauce til, sigter du vandet og stegeskyen fra bunden af bradepanden, jævner og smager til.

Læs også: Uhyggelige spøgelser i marengs

BBQ-sauce

2 løg
2 fed hvidløg
50g brun farin
2 tsk spidskommen
2 tsk paprika
70g tomatpuré
150g sød chilisauce
250g ketchup

Det hele blendes godt sammen.

Zombiehovedet

Zombiehovede

1 kg hakket svinefars
2 store gulerødder
2 hakkede løg

1 løg til øjne
4 æg
1 håndfuld hakket persille
1 spsk dijon sennep
1 spsk timian
4 spsk hvedemel
2 dl vand/bouillon
Peber + salt
1 pk bacon

Mandler til tænder

Farsen røres med salt og peber. Kom hakket løg, revet gulerod, hakket persille, æg, sennep og timian i, og rør det sammen.

Tilsæt mel, og derefter vand.

Form hovedet, pak det ind i bacon, halvér løget, og kom det i som øjne.
Steg det ved 175 grader varmluft i 40 min. Tag det ud og pensl det det med BBQ-sauce, og giv det ydeligere 5 -10 minutter.

Sæt mandler i som tænder, jeg prøvede med løgstykker, men de blev for mørke synes jeg.

Det færdige zombiehovede

Læs også: Uhyggelige halloween-lanterner

Medister

Prik medisteren grundigt når du har formet den som tarme – se billedet nedenfor. Her har jeg brugt 2 kg.

Giv den 20 minutter på 220 grader.

Medister formet som tarme

Server ovnstegte kartofler og div. salater til.

Læs også: Uhyggelige øje-muffins

Kødzombie

Tekst  Gry Sara Windelev

Foto  Gry Sara Windelev