Lige nu bugner butikkerne af store lækre saftige ferskner. Det er nemt at komme til at købe flere end man kan spise. Og hvad skal man så bruge dem til. Svaret er “Chutney”, selvfølgelig!

Den opskrift du får her, er rigtig god til retter fra mellemøsten eller til indiske retter. Hvis du er regelmæssig køber af mango chutney, kan du jo prøve at lave en ferskenchutney i stedet for.

Læs også: Lav dit livs bedste æblemost af æblerne fra din egen have

Dette skal du bruge til ferskenchutney:

Cirka 4 kg. ferskner

2 kanelstænger

10 tørrede chilier

4 spsk. stødt spidskommen

4 spsk. stødt kørinader

1/2 l. hvidvinseddike

Cirka. 300 g. sukker

5 fed revet hvidløg

ferskenchutney

Skær fersknerne i tern og læg dem i en gryde med resten af ingredienserne.
Kog det hele sammen og lad det småsimre i ca. 30 minutter.

Kom chutneyen i skoldede glas, som er skyllet i atamon.
Sæt chutneyen på køl.

Efter åbning kan den holde sig ca. 3 uger.

Læs også: Crostini med lun brie og rosmarinhonning

Jeg spiste chutneyen til nogle oksedeller, som jeg krydrede med spidskommen, koriander, hvidløg, lidt kanel og ingefær. Tilbehøret var spidskål med citron, appelsin, chili og blåbær. Lækkert!

Velbekomme.
ferskenchutney

grysgryder

Madbloggen GrysGryder

“Jeg er kok og fortæller om min madglæde og mad — og giver dig tips og tricks og opskrifter. Når jeg rejser bringer jeg mine madreportager på bloggen, jeg husker dig på årstidens frugter og grønt og fører dig ind i en verden, hvor køkkener dufter af hjemmebag, steg og frikadeller. Jeg laver også sjov slik.” Gry voksede op på Lolland, hvor hun var med, når dyrene blev slagtet, og hvor hun gik på jagt i naboernes frugthaver.