Lav en lækker ferskenchutney
Lige nu bugner butikkerne af store lækre saftige ferskner. Det er nemt at komme til at købe flere end man kan spise. Og hvad skal man så bruge dem til. Svaret er “Chutney”, selvfølgelig!
Den opskrift du får her, er rigtig god til retter fra mellemøsten eller til indiske retter. Hvis du er regelmæssig køber af mango chutney, kan du jo prøve at lave en ferskenchutney i stedet for.
Læs også: Opskrift: Rodfrugtfritter med selleriremoulade
Dette skal du bruge til ferskenchutney:
Cirka 4 kg. ferskner
2 kanelstænger
10 tørrede chilier
4 spsk. stødt spidskommen
4 spsk. stødt kørinader
1/2 l. hvidvinseddike
Cirka. 300 g. sukker
5 fed revet hvidløg
Skær fersknerne i tern og læg dem i en gryde med resten af ingredienserne.
Kog det hele sammen og lad det småsimre i ca. 30 minutter.
Kog det hele sammen og lad det småsimre i ca. 30 minutter.
Kom chutneyen i skoldede glas, som er skyllet i atamon.
Sæt chutneyen på køl.
Sæt chutneyen på køl.
Efter åbning kan den holde sig ca. 3 uger.
Læs også: Opskrift: Rodfrugtfritter med selleriremoulade
Jeg spiste chutneyen til nogle oksedeller, som jeg krydrede med spidskommen, koriander, hvidløg, lidt kanel og ingefær. Tilbehøret var spidskål med citron, appelsin, chili og blåbær. Lækkert!
Velbekomme.
