Mandelkager med marengs og lemoncurd
Ingredienser
Mandelkage
250 g sukker
160 g mel
120 g mandelmel
200 g æggehvide
200 g smør
Læs også: Skønne grønne cornflakes-kranse
Marengs
100 g æggehvide
300 g sukker
70 g vand
Passionsfrugt pulver
Lemoncurd
300 g sukker
150 g smør
200 g æg
60 g citronsaft skal fra 2 citroner
Læs også: Sprøde julesmåkager
Fremgangsmåde
Lav din lemoncurd dagen i forvejen, så den kan nå at køle helt ned inden den sprøjtes på kagerne.
Mandel kage
Pisk æggehvide og sukker sammen. Tilsæt de andre ingredienser og smelt smørret.
Køl smørret en smule ned og tilsæt det til sidst til dejen.
Bag i små forme ved 190 grader i ca 8 min.
Lemoncurd
Saml alle ingredienserne i en tykbundet gryde.
Varm det langsomt op i mens der røres rundt i gryden.
Når det begynder at samle sig og tykne, køles det ned natten over i en skål med film over.
Når lemoncurden er kold fyldes den på sprøjtepose.
Ovenpå kagen sprøjtes en dut lemoncurd og tilsidst sættes marengsen ovenpå
Marengs
Pisk æggehviderne hvide.
Imens koges sukker og vand til 118 grader.
Tilsæt langsomt sukkerlagen til de piskede hvider og pisk videre til en sej konsistens opnås.
Fyld på sprøjtepose (hvis du vil have en speciel form sæt en tyl i posen) og sprøjt dem ud på bagepapir.
Tørres i ovnen ved 90 grader i ca. 2 timer
Læs også: 5 tips til at få succes med julestjerner
Tekst Leckerbaer
Foto Line Falck Christensen