Mandelkager med marengs og lemoncurd

Ingredienser

Mandelkage

250 g sukker

160 g mel

120 g mandelmel

200 g æggehvide

200 g smør

Læs også: Hyg om havens fugle med popcornpynt

Marengs

100 g æggehvide

300 g sukker

70 g vand

Passionsfrugt pulver

Lemoncurd

300 g sukker

150 g smør

200 g æg

60 g citronsaft skal fra 2 citroner

Læs også: Danske juletræer i hele Europa

Fremgangsmåde

Lav din lemoncurd dagen i forvejen, så den kan nå at køle helt ned inden den sprøjtes på kagerne.

Mandel kage

Pisk æggehvide og sukker sammen. Tilsæt de andre ingredienser og smelt smørret.

Køl smørret en smule ned og tilsæt det til sidst til dejen.

Bag i små forme ved 190 grader i ca 8 min.

Lemoncurd

Saml alle ingredienserne i en tykbundet gryde.

Varm det langsomt op i mens der røres rundt i gryden.

Når det begynder at samle sig og tykne, køles det ned natten over i en skål med film over.

Når lemoncurden er kold fyldes den på sprøjtepose.

Ovenpå kagen sprøjtes en dut lemoncurd og tilsidst sættes marengsen ovenpå

Marengs

Pisk æggehviderne hvide.

Imens koges sukker og vand til 118 grader.

Tilsæt langsomt sukkerlagen til de piskede hvider og pisk videre til en sej konsistens opnås.

Fyld på sprøjtepose (hvis du vil have en speciel form sæt en tyl i posen) og sprøjt dem ud på bagepapir.

Tørres i ovnen ved 90 grader i ca. 2 timer

Læs også: Kanelæbler

Tekst  Leckerbaer

Foto  Line Falck Christensen