Opskrift: Marengsjuletræer
Giv julebordet farve med disse søde marengsjuletræer. Få opskriften her.
Disse små marengsjuletræer er et kreativt indslag til julebordets traditionelle kager – og så er de nemme at lave!
Få opskriften her:
Det skal du bruge
Opskrift til ca. 25 stk.
- 3 bægre past. æggehvide (4 æggehvider)
- 1 knivsspids fint salt
- 225 g flormelis
- Grøn frugtfarve
- Krymmel
Læs også: Hvilke juletraditioner har vi stjålet?
Sådan gør du
- Pisk æggehviderne stive med saltet. Sørg for, at hviderne har stuetemperatur.
- Pisk nu massen i 7-10 minutter, mens du løbende tilsætter flormelisen.
- Vend lidt grøn frugtfarve i massen, og kom den op i en sprøjtepose med en rund tyl.
- Sprøjt træerne på bagepapir af tre omgange.
- Først starter du med en stor klat, så en mellem, og til sidst den mindste, som bliver toppen på træet.
- Drys krymmel på træerne og bag dem i ca 3 timer på 65 grader.
- Du kan også bage dem på 40 grader natten over.
… Og servér!
Læs også: Er dine gamle juleplatter noget værd?
Tekst Gry Sara Windelev og Nanna Danborg-Aamand
Foto Line Falck Christensen