Marinerede kyllingelår med bagte gulerødder og rødløg
Jeg er ret glad for bagte gulerødder og rødløg sammen med kyllingelår, det får en fantastisk sødme i ovnen.
Opskriften her kan bruges på 2 måder. Den første er aftensmaden, den anden er ment som en mættende frokostsalat, evt. til madpakken.
Ingredienser til 4 personer
500g Gulerødder
500g rødløg
8 kyllingeoverlår
2 fedhvidløg
1 spsk. oregano
1 spsk. timian
1 spsk. rosmarin
3 spsk. mørk balsamico
1 spsk. paprika
evt. 1 tsk. røget paprika
200g kogte hvide bønner (eller en dåse)
1-2 hoveder hjertesalat
Frisk oregano
Olivenolie
Læs også: Kikærtesalat med hvidkål og Mange tout (sukkerærter)
Sådan gør du
Mariner gerne kyllingen dagen før, i hvidløg, tørret oregano, paprika og lidt salt og peber/chili.
Steg den i ovnen i et fad på 180 grader i 45 minutter.
Skræl gulerødderne og pil rødløgene. Skær gulerødderne skråt i skiver på 1/2 cm tykkelse.
Del rødløgene i halve og skær dem i både af 4 stykker pr. halvt rødløg.
Lav de bagte gulerødder og rødløg hver for sig
Gulerødderne med timian, salt, peber og olivenolie. 180 grader i ca 12 minutter.
Rødløgene med balsamico,olivenolie, rosmarin, salt og peber 180 grader i ca. 18 minutter.
Når de er bagt færdig, vender du dem sammen med de hvide bønner, og drysser det hele ud over kyllingelårene,
og top evt. med frisk oregano.
Som kold frokostsalat
Hvis du vil lave salaten, blander du rødløg, gulerødder og hvide bønner med hjertesalaten.
Du behøver ikke at lave en dressing, da grøntsagerne er bagt med krydderurter, balsamico og olivenolie,
bare husk at få det hele med for smagens skyld.
Tip. Du kan med fordel lave en tomatsauce til kyllingen.