Det er måske ikke det sundeste, men det smager bare virkelig godt, så lidt bacon må der til engang imellem. Der er rigtig mange muligheder i bacon, og du behøver ikke at bruge så meget, før det kan smages. Bare det er god bacon. For mig er god bacon tørsaltet fra slagteren, eller endnu bedre hjemmelavet.

Ingredienser:

• 75 g brun farin

• 1 dl. øl, evt. Stout

• ca. 20 skiver bacon

• En lille håndfuld friskhakket timian

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 180 grader.

Bland øl og sukker.

Læg skiver af bacon på en bageplade med bagepapir og pensl dem med øl-sukker blandingen.

Drys til sidst med hakket frisk timian.

Bag skiverne i ovnen ca. 5-6 minutter, tag dem ud og vend alle skiverne.

Fordel resten af øl- og sukkerblandingen på baconskiverne og giv dem yderligere 5-6 min.

Spis dem som en lille velkomst snack når du får gæster, eller kom dem i en salat

Læs også: Rødbedetatar, østers, æblecreme og bacon

Tekst  Gry Sara Windelev

Foto  Line Falck Christensen