Øl- og timianglaseret bacon
Det er måske ikke det sundeste, men det smager bare virkelig godt, så lidt bacon må der til engang imellem. Der er rigtig mange muligheder i bacon, og du behøver ikke at bruge så meget, før det kan smages. Bare det er god bacon. For mig er god bacon tørsaltet fra slagteren, eller endnu bedre hjemmelavet.
Ingredienser:
• 75 g brun farin
• 1 dl. øl, evt. Stout
• ca. 20 skiver bacon
• En lille håndfuld friskhakket timian
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 180 grader.
Bland øl og sukker.
Læg skiver af bacon på en bageplade med bagepapir og pensl dem med øl-sukker blandingen.
Drys til sidst med hakket frisk timian.
Bag skiverne i ovnen ca. 5-6 minutter, tag dem ud og vend alle skiverne.
Fordel resten af øl- og sukkerblandingen på baconskiverne og giv dem yderligere 5-6 min.
Spis dem som en lille velkomst snack når du får gæster, eller kom dem i en salat
Læs også: 3 geniale opskrifter på kartofler i festlig forklædning
Tekst Gry Sara Windelev
Foto Line Falck Christensen