Opskrift | Æblemuffins med rosiner og græskarkerner

Start dagen med disse lækre æblemuffins, der både kan nydes ved morgenbordet og tages med på farten en travl hverdagsmorgen.

Morgenmåltidet er kendt for at være dagens vigtigste måltid. Men mange morgener er travle, og derfor ender vi ofte med at spise de samme tørre havregryn. Det kan dog godt betale sig at starte morgenen på en lækker og sund måde. Derfor giver vi dig her opskriften på disse lækre æblemuffins med rosiner og græskarkerner, der både er lette at lave, kan fryses ned og egner sig perfekt til en morgenmad på farten.

Få opskriften her.

Det skal du bruge

Opskrift på 10-12 stk.

  • 50 g mandler
  • 50 g græskarkerner
  • 2 æg
  • 2 spsk honning
  • 1 spsk sukker
  • 3 spsk olivenolie eller solsikkeolie
  • 1 æble
  • 21/2 dl mælk
  • 50 g rosiner
  • 275 g mel
  • 1 tsk stødt kanel
  • 2 tsk bagepulver

Pynt:

  • 1 æble
  • 2 spsk rørsukker

Læs også: Risotto trin for trin

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180°C. Hak mandlerne groft. Rist mandler og græskarkerner på en pande i 3-4 minutter, til græskarkernerne bliver puffede. Afkøl nødder og kerner.
  • Pisk æg, honning, sukker og olie sammen. Riv æblet groft på et rivejern. Tilsæt revet æble i dejen sammen med mælk. Tilsæt herefter mandler, græskarkerner og rosiner i dejen.
  • Si melet i en skål, og bland stødt kanel og bagepulver i.
  • Vend de tørre ting ned i det våde. Gør det forsigtigt, bare til dejen lige hænger sammen.
  • Fordel dejen i muffinforme. Skær tynde skiver af æble og læg 3 skiver på hver muffin. Strø lidt sukker og bag dem i ca. 30 minutter.

Opskriften er skrevet af Marie Melchior & Betina Hastoft. Find endnu flere nemme og lækre opskrifter i kogebogen Morgenmad – Spis dagen godt i gang, der guider dig til god og sund morgenmad i alle tænkelige morgensituationer. Bogen er udgivet af Muusmann Forlag og koster 200 kroner.

Læs også: Lækre marengs uden æggehvider

Tekst  Marie Melchior & Betina Hastoft

Foto  Betina Hastoft