Opskrift | Bagte kartofler med sprød salat og ramsløgssmør

Få opskriften på sunde, bagte kartofler med sprød salat og ramsløgssmør her.

Folk påstår, at bagte kartofler er folkelige og meget nede på jorden. Men hvem siger, der er noget galt med at være folkelig og meget nede på jorden?

Bagte kartofler smager super godt! Og desuden er de en af de nemmeste og mest mættende grøntsagsretter, der findes. Fyldet kan varieres og udvides i det uendelige. Her får den varme og bløde indmad selskab af ræddiker, løg, salat, rugkrummer og ramsløgssmør.

Se hele opskriften her.

Det skal du bruge

  • 4 store bagekartofler
  • 6 ræddiker
  • 2 små friske løg eller 4 forårsløg
  • 1 1⁄4 dl salat, fx hjertesalat eller radicchio rosso, fintstrimlet

Sådan gør du

  1. Bag kartoflerne i 45 minutter i et ovnfast fad med låg ved 180 grader.
  2. Du kan også bage dem cirka lige så længe indpakket i sølvpapir på havegrillen eller i et bål. Kartoflerne skal være helt bløde indeni – tjek dem med en gaffel.
  3. Skyl og skræl ræddikerne. Skær løgene i tynde skiver. Lav rugkrummer og ramsløgssmør eller andet løgsmør.

Læs også: Æggestand med krydderurter og bacon

Ramsløgssmør – det skal du bruge

  • 250 g smør, blødgjort
  • 1 bundt friske ramsløg salt

Sådan gør du

  1. Skyl ramsløgene grundigt, og dup dem tørre.
  2. Striml dem fint og kom dem i en foodprocessor sammen med smørret.
  3. Hak, til ramsløgene er findelte, og smørret er grønt. Smag til med salt.
  4. Læg smørret på et stykke pergament- papir og rul det sammen til en pølse.
  5. Opbevar det i køleskabet eller fryseren.

Servering

  • 1⁄2 dl rugkrummer
  • 60 g ramsløgssmør
  • Salt og peber

Anretning

  1. Snit eller skær et kryds i toppen af kartoflerne, når de er færdige. Klem dem lidt sammen, så de åbner sig, læg ramsløgssmør i bunden og kom resten af fyldet ovenpå.

Variation

Mulighederne er som sagt endeløse. Ønsker du at gøre retten ekstra mættende, kan du komme en skefuld rømme eller creme fraiche øverst.

Opskriften er skrevet af de to prisvindende kokke Tom Victor Gausdal og Stian Floervandt. Du kan finde mange flere lækre opskrifter i deres nye kogebog, Grøntsagskogebogen, der udkommer i Danmark den 23. maj 2019 hos forlaget Strandberg Publishing A/S. Bogen koster 300 kroner.

Læs også: Opskrift | Lækker gulerodslasagne med ricotta

Tekst  Tom Victor Gausdal & Stian Floer

Foto  Lars Petter Pettersen