Opskrift | Bruschetta med græskarmos og mynte

Denne form for snack er perfekt til en aften, hvor venner og familie er inviteret til middag. 

Disse små bruschettaer med græskarmos, tomter, hestebønner og mynte kan fungere som snacks før selve maden eller som en del af et tapasbord. Blandingen af græskar, tomater og løg afgiver den mest berusende duft, som kun de færreste kan holde sig fra!

Få opskriften her. 

Det skal du bruge

  • 4 skiver brød
  • ½ hokkaidogræskar
  • 3 spsk olivenolie + lidt ekstra
  • 1 lille rødløg
  • 15 små blandede tomater
  • 2 tsk kokossirup
  • 1 håndfuld rucola
  • 15 hestebønner (hvis du ikke kan finde hestebønner, så brug edamamebønner eller friskbælgede ærter)
  • 10 blade mynte

Sådan gør du

  • Sæt ovnen på 220 °C
  • Halver græskarret og fjern kernerne. Skær det i skiver og læg skiverne på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Kom 2 spsk olivenolie ud over og bag i 35 minutter, indtil kødet er mørt.
  • Rist brødet. Skær rødløget i skiver og halver nogle af tomaterne.
  • Tag græskarret ud af ovnen og lad det køle lidt af. Skær kanterne af og mos græskarkødet med en gaffel. Kom 1 spskolivenolie og kokossirup samt salt og peber i, og mos lidt videre.
  • Smør lidt græskarmos på hver af brødskiverne, og kom herefter rucola, tomater, løg, bønner og mynte på. Slut af med en lille slat olivenolie på hvert stykke brød.

Opskriften er skrevet af Asta Just Schack, og du kan finde meget mere inspiration til en plantebaseret kost i kogebogen Plantemadder – grønne håndmadder, sandwich og burgere. Bogen er udgivet af Muusmann Forlag og koster 230 kroner.

Tekst  Asta Just Schack

Foto  Asta Just Schack