Der er mange gode grunde til at kaste sig over bønner. De mætter godt, de er en supergod proteinkilde og de kan smage fantastisk, hvis du bruger dem rigtigt! Få opskriften på butterbeans med kylling her.

Bønner og bælgfrugter er vigtige råvarer mange steder i verden, og de små proteinbomber kan bruges til lækre og smagfulde retter. Prøv denne opskrift på butterbeans med kylling, der er fyldt med bønner og krydderier.

Det skal du bruge

Opskrift til 4 personer

  • 1 fed hvidløg
  • 150 g bacon
  • 3-4 spsk olivenolie
  • 400 g kyllingefilet
  • 1 spsk hakket frisk rosmarin
  • 1 spsk hakket frisk timian
  • 2 1/2 dl hvidvin
  • 1 dåse flåede cherrytomater
  • 1 dåse butterbeans
  • 1 dåse røde bønner
  • 2 laurbærblade
  • 1 tsk sukker
  • Salt og friskkværnet peber
  • 1 bundt forårsløg

Læs også: Sådan laver du den perfekte flæskesteg

Sådan gør du

  • Pil hvidløg og skær det i små tern. Skær bacon i tern. Opvarm olien i en gryde og svits hvidløg og bacon i et par minutter.
  • Skær kyllingefilet i mindre stykker. Tilsæt kylling, rosmarin og timian og brun det hele godt i gryden.
  • Hæld herefter hvidvin på sammen med flåede tomater og bønner. Læg laurbærblade i gryden. Krydr med sukker, salt og frisk- kværnet peber.
  • Læg låg på gryden og lad retten simre i 20- 25 minutter.
  • Snit forårsløg og vend dem i lige før servering.

… Og servér!

Læs også: Opskrift: Smagfuld græskarlasagne

Opskriften er lavet af Marie Melchior & Betina Hastoft. Du kan finde mange flere lækre opskrifter i bogen Vild med bønner – og alverdens bælgfrugter. Bogen er udgivet af Muusmann Forlag og koster 200 kroner.

Tekst  Marie Melchior og Betina Hastoft

Foto  Betina Hastoft