Hjemmebagte cookies er hurtige at lave, smager skønt og passer til enhver lejlighed. Få opskriften på sprøde chokoladecookies her.

Der findes næsten ikke noget bedre end duften af hjemmebagte cookies, og nu får du verdens bedste undskyldning for at lave en portion eller to af de søde kager.  Vi giver dig nemlig opskriften på sprøde chokoladecookies, som du hurtigt selv kan lave her.

Idé: Servér dine cookies som de er, eller kom en kugle is mellem to af dem – det smager skønt!

Det skal du bruge

16-20 stk.

  • 250 g fintsigtet speltmel
  • 160 g kokossukker
  • 115 g ekstra jomfrukokosolie
  • 120 g vand
  • 2 tsk bagepulver
  • 1⁄2 tsk salt, gerne himalayasalt
  • 100 g mørk chokolade 70 % eller basis mørk chokolade

Læs også: Parfait med letsaltet nøddekaramel

Sådan gør du

  1. Sigt melet. Pisk kokossukker og olie sammen. Bland alle ingredienserne hurtigt sammen til cookiedej. Hak chokoladen groft og bland den i til sidst.
  2. Form dejen til cookies, som trykkes lidt flade og bages ved 175 °C i en forvarmet ovn i 10-15 minutter, alt efter hvor meget din ovn varmer. Kig til dem efter 10 minutter – de skal være gyldne, men må endelig ikke brænde på.
  3. Tag de færdige cookies ud af ovnen, og lad dem køle af.

… Og servér!

Tip

Disse cookies er ikke testet i en glutenfri variant, men bør fint kunne laves med 200 g fuldkornsrismel og 50 g maizena og tilsat 1⁄2 tsk xanthan gum til dejen.

Opskriften er lavet af Sandra Pugliese og Sara Speyer. Du kan finde mange flere lækre opskrifter i kogebogen Sund med kakao i maden, der henvender sig til alle chokolade- og kakao-entusiaster – og dem er der jo temmelig mange afBogen er udgivet af Muusmann Forlag og koster 250 kroner.

Læs også: Grønne pizzabunde og blomkålspizza

Tekst  Sandra Pugliese og Sara Speyer

Foto  Tina Brok Hansen