Opskrift | Cremet kålsalat med klementiner og vindruer

Med en sund og sommerlig salat på bordet bliver ethvert måltid lækkert. Prøv opskriften på denne skønne salat med hvidkål, klementiner og vindruer.

Mangler du et friskt og lækkert indslag til middagen, kan en salat gøre underværker. Brug denne cremede kålsalat med klementiner og vindruer som et smagfuldt tilbehør til de varme retter eller spis den som et sundt mellemmåltid.

Få opskriften her.

Det skal du bruge

Opskrift til 2 portioner

Salat

  • 75 g hvidkål
  • 25 g spæde grønkålsblade eller grønkål
  • 12 g bladselleri
  • 1 klementin
  • 35 g valnødder
  • 15 stenfri vindruer

Dressing

  • 1 spsk laktosefri cremefraiche
  • 1 tsk vaniljesukker
  • Salt og peber

Læs også: Kødfri dage med blomkålsfrikadeller

Sådan gør du

  • Rengør kål, bladselleri og vindruer grundigt.
  • Halver hvidkålen, fjern stokken og snit hvidkålen fint. Hvis hvidkålen ikke bliver skåret meget fint, vil den blive lidt ‘grov’ at tygge på. Sker det, kan du evt. anrette den snittede hvidkål i en skål og drysse med en knivspids salt. Massér saltet godt med den snittede hvidkål og lad det stå i cirka 20 minutter. Ved denne metode er det ikke sikkert, at du har behov for ekstra salt i dressingen.
  • De spæde grønkålsblade eller grønkål hakkes groft. Skær bladselleri i papirtynde tern. Skræl klementinen, del den i både og skær bådene i mindre stykker. Hak valnødderne groft.
  • Bland hvidkål og grønkål med selleritern, klementinstykker og hakkede valnødder. Tilsæt halverede vindruer.
  • Bland dressingen og server den sammen med salaten. Du kan også vælge at vende salaten med dressingen inden servering.

Opskriften er skrevet af Rebecca Leth-Nissen Johansen. Find endnu flere nemme og lækre opskrifter i kogebogen Glade tarme med low foodmap diet salater, der guider dig til at lave sunde og smagfulde salater. Bogen er udgivet af Muusmann Forlag og koster 150 kroner.

Læs også: Grys klassiske rødkålsopskrift

Tekst  Rebecca Leth-Nissen Johansen

Foto  Rebecca Leth-Nissen Johansen