Er du vild med det indiske køkken? Så skal du prøve denne lækre daal med røde linser.

Det er utroligt, hvilken velsmag en portion tørre linser og en god blanding af verdens krydderier kan tilføre en ret. Tror du ikke på det? Så skal du smage denne skønne indiske daal, der både kan spise som et vegetarisk måltid og som tilbehør til indiske retter.

Få opskriften her.

Det skal du bruge

  • 300 g røde linser
  • 8 dl vand
  • 2 mellemstore kartofler
  • 2 gulerødder
  • 1-2 røde chilier
  • 1 grøn chili
  • 2 spsk ghee eller kokosolie
  • 1 spsk karry
  • 1 tsk tørrede korianderfrø
  • 2 tsk spidskommen
  • 6 sorte peberkorn
  • 8 grønne kardemommekapsler
  • ½ tsk bukkehornfrø
  • 2 spsk friskhakket ingefær
  • 2 grøntsagsbouillonterninger
  • 6 limeblade
  • 1 ds cremet kokosmælk
  • 2 mellemstore tomater
  • Havsalt
  • Peber
  • Frisk koriander

Læs også: Fersken- og rabarbertrifli med choko-rasp

Sådan gør du

  • Skyl linserne grundigt i koldt vand. Vask kartofler og gulerødder.
  • Skær dem i mindre stykker. Vask og skær chilierne ud i tynde ringe.
  • Opvarm ghee i bunden af en gryde. Tilsæt karry, koriander, spidskommen og rist krydderierne i fedtstoffet et øjeblik.
  • Kom kartofler og gulerødder i. Sautér grøntsagerne et par minutter og tilsæt chili, peberkorn, kardemomme, bukkehorn og ingefær.
  • Hæld de skyllede linser op i gryden og rør det hele sammen. Tilsæt vand, grøntsagsbouillon, limeblade og kokosmælk (væsken skal nå 2 cm op over linserne).
  • Kog retten op og lad den simre i 20-30 minutter, til grøntsager og linser er helt møre.
  • Rør jævnligt i gryden. Tilsæt evt. lidt ekstra vand eller kokosmælk, hvis nødvendigt.
  • Skær tomaterne i både og vend dem i retten.
  • Smag til med salt og peber og rund evt. smagen af med lidt ekstra ghee eller smør.

Servering

Anret daal i rustikke skåle, drys med frisk koriander og server basmatiris eller chapati til. Tilbehør kan for eksempel være: Yoghurt naturel med spidskommen, citronsaft, salt og peber.

Opskriften er skrevet af Catherine Daverne. Find flere lækre opskrifter i kogebogen Kærlig Køkkenkarma – Vegetarmad & mindfulness i hverdagen, der giver masser af inspiration til, hvordan du laver mad med nærvær og opmærksomhed. Bogen er udgivet af Muusmann Forlag og koster 250 kroner.

Læs også: Er din avocado umoden? Gør den moden på under et minut

Tekst  Catherine Daverne

Foto  Carsten Ringholm