Opskrift: Dhal med hokkaido-græskar
Græskar kan bruges til meget mere, end du måske tror. Her får du opskriften på en lækker dhal med hokkaido-græskar.
Du kan næsten ikke sige efterår uden også at sige græskarsuppe. Men den farverige grøntsag kan bruges til mange andre og lækre retter, der smager lige så meget af efterår – og passer perfekt til årstidens indendørs hygge.
Brug sæsonens græskar på en ny måde med denne opskrift på en lækker dahl med hokkaido-græskar.
Se opskriften her:
Læs også: Sjove gulerodsbrød
Det skal du bruge
- 600 g hokkaido i tern
- 3 porrer
- 2 tsk stødt koriander
- 1 tsk gurkemeje
- 2 tsk røget paprika
- 1 tsk stødt ingefær
- 1 tsk stødt nellike
- 1 tsk kardemomme olie
- 300 g røde linser
- 1½ liter grøntsagsbouillon
- 2 fed hvidløg
- Frisk koriander
- 4 spsk cremefraiche eller græsk yoghurt
Sådan gør du
- Græskarret klargøres, skæres i tern og vejes af til 600 g. Snit porrerne i skiver.
- Krydderierne ristes af i lidt olie i en stor gryde. Tilsæt derefter græskar, porre og linser og steg lidt.
- Grøntsagsbouillon tilsættes og koges langsomt ind ved middelvarme i ca. 1 time. Hvidløget presses og koges med i de sidste 10 minutter.
- Server med frisk koriander og cremefraiche på toppen.
Opskriften er lavet af Søren Staun Petersen. Du kan finde mange flere nemme og lækre opskrifter i kogebogen Overrask med Græskar. Bogen er udgivet af Muusmann Forlag og koster 250 kroner.
Læs også: Grøn papayasalat med cashewnødder og Porto Bello-svampe
Tekst Søren Staun Petersen
Foto Søren Staun Petersen