Opskrift: Dhal med hokkaido-græskar

Græskar kan bruges til meget mere, end du måske tror. Her får du opskriften på en lækker dhal med hokkaido-græskar.

Du kan næsten ikke sige efterår uden også at sige græskarsuppe. Men den farverige grøntsag kan bruges til mange andre og lækre retter, der smager lige så meget af efterår – og passer perfekt til årstidens indendørs hygge.

Brug sæsonens græskar på en ny måde med denne opskrift på en lækker dahl med hokkaido-græskar.

Se opskriften her:

Læs også: Lynhurtige uhyggelige halloweenkager

Det skal du bruge

  • 600 g hokkaido i tern
  • 3 porrer
  • 2 tsk stødt koriander
  • 1 tsk gurkemeje
  • 2 tsk røget paprika
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk stødt nellike
  • 1 tsk kardemomme olie
  • 300 g røde linser
  • 1½ liter grøntsagsbouillon
  • 2 fed hvidløg
  • Frisk koriander
  • 4 spsk cremefraiche eller græsk yoghurt

Sådan gør du

  1. Græskarret klargøres, skæres i tern og vejes af til 600 g. Snit porrerne i skiver.
  2. Krydderierne ristes af i lidt olie i en stor gryde. Tilsæt derefter græskar, porre og linser og steg lidt.
  3. Grøntsagsbouillon tilsættes og koges langsomt ind ved middelvarme i ca. 1 time. Hvidløget presses og koges med i de sidste 10 minutter.
  4. Server med frisk koriander og cremefraiche på toppen.

Opskriften er lavet af Søren Staun Petersen. Du kan finde mange flere nemme og lækre opskrifter i kogebogen Overrask med Græskar. Bogen er udgivet af Muusmann Forlag og koster 250 kroner.

Læs også: Nem græskarsuppe fra Grys Gryder

 

Tekst  Søren Staun Petersen

Foto  Søren Staun Petersen