Opskrift | Fettuccine med sauce af kejserhatte og shiitake

Stegte svampe giver en lækker og nøddeagtig smag, der egner sig rigtig godt til cremede retter. Prøv denne opskrift på fettuccine med sauce af kejserhatte og shiitake.

all in på svampe til aftensmaden eller frokosten med denne cremede pastaret, hvor kejserhatte og shiitake sørger for en lækker og intens nøddesmag.

Få opskriften her:

Det skal du bruge

Opskrift til 4 personer

  • 250 g kejserhatte
  • 150 g shiitakesvampe
  • 1-2 løg, afhængigt af størrelse
  • 3-4 fed hvidløg
  • Smør eller olie til at stege i
  • 2,5 dl fløde
  • Timian
  • Salt og peber
  • 250 g frisk fettuccine

Læs også: 10 hurtige snacks med overmodne bananer

Sådan gør du

  • Skyl svampene og skær dem i skiver. Snit løg og hvidløg.
  • Varm fedtstof op i en stor pande og svits løg og hvidløg kort, uden at de tager farve. Tag løgene op fra panden.
  • Rist svampene i det varme fedtstof ved høj varme, tilsæt salt, peber og de klarede løg. Tilsæt fløde og reducer saucen, indtil den har fået en nøddeagtig farve, og til smagen er tilstrækkelig intens.
  • Smag til med timian, salt og peber.
  • Kog fettuccinen i rigeligt letsaltet vand i 2-3 minutter og vend den i saucen.

Tip

Retten kan laves med andre spisesvampe. Hvis du bruger tørret pasta, skal den koges efter anvisningen på pakken. Når tomater er i sæson, smager små, søde cherrytomater også rigtig dejlig friskt som topping.

Opskriften findes i kogebogen Fra jord til bord i fælleskab, hvor du kan finde mange flere opskrifter på lækre retter. Hver ret tager udgangspunkt i en af sæsonens grøntsager. Bogen er udgivet af Muusmann Forlag og koster 200 kroner.

Læs også: Opskrift | Spicy caribisk fisk med kakaonips

Tekst  Christel Lund Russell, Estrid Haulrich, Lene Rønnest, Camilla Larsen og Cecilie Petersen

Foto  Marie Gantzler og Philip Gath