Græskarret kan give en ny smag til allerede kendte retter. Prøv opskriften på flødebagt græskar her.

Den farverige grøntsag passer perfekt til vinterhalvårets mørke dage, hvor varme retter hører til på spisebordet. Brug græskarret på en ny måde med denne opskrift på flødebagt græskar:

Det skal du bruge

  • 650 g græskar med skræl (grå type, for eksempel butternutsquash)
  • 4 forårsløg
  • 50 g parmesan
  • 1 tsk friskrevet muskatnød
  • ½ l fløde
  • Lidt frisk rosmarin
  • Salt og peber

Læs også: UMAMI i din tomatsauce

Sådan gør du

  1. Græskarret vaskes grundigt og klargøres. Skær det i skiver. Snit også forårsløg i skiver.
  2. Parmesan og muskatnød rives fint og blandes sammen med øde, finhakket rosmarin, salt og peber.
  3. Græskar og forårsløg lægges i et fad, og fløden hældes over. Bages i ovnen ved 200 °C i ca. 45 minutter.
  4. Serveres som tilbehør ved middagsbordet.

Opskriften er lavet af Søren Staun Petersen. Du kan finde mange flere nemme og lækre opskrifter i kogebogen Overrask med Græskar. Bogen er udgivet af Muusmann Forlag og koster 250 kroner.

Læs også: Knasende grønkålssalat med granatæble og mandler

Tekst  Søren Staun Petersen

Foto  Søren Staun Petersen