Opskrift | Forårssalat med quinoa og frugt

Spis dig forårsklar med en skøn salat med quinoa og klementiner. Få opskriften her.

Når foråret nærmer sig, er det tid til at skifte de varme simreretter ud med lette og lækre retter – og hvad passer bedre til sol og forårsstemning end en frisk salat?

Her får du opskriften på en sød og sund forårssalat med klementiner, som du kan bruge som tilbehør til varm mad eller spise som et sundt mellemmåltid.

Det skal du bruge

Salat

  • 1 dl kogt quinoa
  • 2 klementiner
  • 12 g bladselleri
  • 1 håndfuld kernefri vindruer
  • 5-10 valnødder
  • Evt. mynteblade eller havesyre

Dressing

  • 1⁄2 dl laktosefri cremefraiche
  • 1 spsk friskpresset klementinsaft
  • 1 tsk sirup (IKKE agave)
  • ½ tsk fint salt
  • Peber efter smag

Læs også: Opskrift | Lækker gulerodslasagne med ricotta

Sådan gør du

  • Quinoa koges efter posens anvisning og køles af.
  • Skræl klementinerne og del dem i både. Halver herefter bådene.
  • Bladselleri skæres i tynde skiver, og vindruerne halveres.
  • Valnødderne hakkes groft, inden de blandes sammen med de øvrige ingredienser.
  • Rør dressingen sammen, og vend den forsigtigt i salaten.
  • Pynt med mynteblade eller havesyre.

… Og servér!

Opskriften er skrevet af Rebecca Leth-Nissen Johansen. Find endnu flere nemme og lækre opskrifter i kogebogen Glade tarme med low foodmap diet salater, der guider dig til at lave sunde og smagfulde salater. Bogen er udgivet af Muusmann Forlag og koster 150 kroner.

Læs også: Ret nem aftensmad

 

 

Tekst  Rebecca Leth-Nissen Johansen

Foto  Rebecca Leth-Nissen Johansen