Opskrift: Gryde á la boeuf bourguignon

Her i den mørke tid er simremad en let og lækker måde at lave varme retter på. Her får du opskriften på en lækker gryde á la boeuf bourguignon.

Simremad passer perfekt til de mørke aftener. Det er utrolig nemt at lave, retterne kan passe sig selv i timevis og sprede duft i hele køkkenet, mens du selv kan putte dig i et varmt tæppe på sofaen.

Her får du opskriften på gryde á la boeuf bourguignon – en skøn simreret, som kan passe sig selv på komfuret i flere timer. Det bedste af det hele? Den bliver kun bedre af at blive varmet op dagen efter.

Se opskriften her:

Det skal du bruge

  • 1 lille grydesteg, ca. 800 g
  • Lidt mel
  • 3 skalotteløg
  • 3 gulerødder
  • 1 bakke brune champignon
  • 1 pakke økologisk bacon
  • En god klat smør
  • Olivenolie
  • 3 laurbærblade
  • Et par kviste timian
  • 1 dåse konc. tomat
  • 1 flaske rødvin
  • Evt. gastrik (alternativt en god eddike og sukker)
  • Salt
  • Bredbladet persille

Sådan gør du

  1. Skær kødet ud i firkanter på 2 x 2 cm. Vend stykkerne i mel.
  2. Skræl løg og gulerødder, og skær dem i fine tern. Skær champignon i kvarter, og skær bacon i tern
  3. Opvarm fedtstoffet i en god simregryde, og brun kødet godt af. Tag det op.
  4. Steg nænsomt løg og gulerødder et par minutter. Skub det til side, skru op, og kom champignon ved. Tilsæt til sidst bacon, og lad det riste af.
  5. Kom kødet tilbage i gryden, og tilsæt tomatpuré og rødvin. Lad det simre i 2-3 timer, til kødet er helt mørt – tjek det undervejs. Smag til med salt og evt. gastrik eller eddike og lidt sukker. Det giver den rette balance til saucen.
  6. Når kødet er så mørt, at det er ved at falde fra hinanden, serverer du retten – eller lader den stå til dagen efter, hvor den er endnu bedre. Vil du have en tykkere sauce, kan du jævne den med ekstra mel.
  7. Server gryden med masser af friskhakket persille og et godt brød. Du kan også spise retten oven på en ordentlig omgang snittet spidskål eller revet blomkål.

Opskriften er lavet af Mette Mørbak. Du kan finde mange flere lette og lækre opskrifter i kogebogen One Pot – Alt i én gryde, din genvej til hverdagsmad. Bogen er udgivet af Muusmann Forlag og koster 200 kroner.

Tekst  Mette Mørbak

Foto  Chris Tonnesen