Opskrift: Hjemmelavet pizza med fire slags ost og stegte tomater

Danskerne er begyndt at lave flere kødfrie retter, og en hjemmelavet pizza er både en nem og lækker måde at udnytte det grønne køkken på. Derfor får du her en fantastisk opskrift på en hjemmelavet pizza med fire slags ost og stegte tomater.

Vil du indføre en kødfri dag i hjemmet? Eller måske helt gemme kødet til weekenden? Kødfrie retter er som bekendt både sunde for husholdningsbudgettet, for kroppen og for klimaet. Men kødfrie retter skal helst også være noget, du kan glæde dig til at stikke gaflen i.

Derfor har Nadia Mathiesen samlet 52 opskrifter på nye, enkle og kødfrie hovedretter i kogebogen Flere Kødfrie Dage, som selv kødelskeren vil spise med glæde. Her får du opskrifter og gode råd til, hvordan du nemt og praktisk kan erstatte kød med friske grøntsager én dag om ugen – året rundt.

Læs også: På jagt efter den helt rigtige pizzaoplevelse på tværs af landegrænser

Kødfri mandag

Flere Kødfrie Dage er en fortsættelse til bestselleren Kødfri Mandag, og den nye kogebog vil inspirere dig til at gå på opdagelse i det grønne køkken gennem en samling smagfulde, vegetariske retter. Opskrifterne har masser af smag, og indeholder både umami-rige ingredienser som svampe, ost og tomater og krydderier fra alle verdenshjørner. Samtidig er alle de kødfrie opskrifter tilpasset årstiderne og tager udgangspunkt i sæsonens grøntsager.

Start dine kødfrie dage med Nadias fantastiske opskrift på en hjemmelavet og smagfuld pizza med fire slags ost og stegte tomater her.

Pizza med fire slags ost og stegte tomater 

Den her pizza er en mere dekadent udgave af en altid skøn og simpel italiensk klassiker. Det kan siges meget enkelt: Margarita møder Quattro Formaggi, og sød musik opstår.
Du kan sagtens variere ostene efter, hvad du har ved hånden.

Det skal du bruge:

4 personer

  • 20 g gær
  • 3 dl lunket vand
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. groft salt
  • 400 g italiensk pizzamel
  • 300 g frisk mozzarella
  • 300 g Fontina, Talleggio eller Provolone
  • 150 g gorgonzola
  • 150 g revet parmesan
  • 1 portion stegte tomater
  • 1 håndfuld rucola
  • Friske urter til pynt, fx oregano eller basilikum
  • Peber

Sådan gør du:

  1. Smuldr gæren i lunkent vand, og tilsæt olivenolie og salt.
    Rør melet i lidt ad gangen, og ælt sammen til en smidig og elastisk dej. Lad den hæve tildækket til dobbelt størrelse, slå dejen ned, og form den til fire boller.
  2. Sæt en pizzasten i ovnen (alternativt kan du bruge en bageplade), og varm ovnen op til den højeste temperatur.
  3. Rul pizzadejen ud. Skær mozzarella i tynde skiver, og riv eller bræk de øvrige oste i mindre stykker. Fordel dem på dejen.
  4. Bag pizzaerne i cirka 10-12 minutter, til de er sprøde og gyldne i kanterne.
  5. Fordel til sidst tomater, rucola og urter på toppen, og krydr med peber.

Se alle 52 opskrifter i kogebogen Flere Kødfrie Dage, der udkommer den 1. november 2018, Strandberg Publishing. Bogen koster 250 kroner.

Læs også: Fastelavn og fastelavnskatte med chokoladefyld

 

Tekst  Nanna Danborg-Aamand

Foto  Chris Tonnesen, Flere Kødfrie Dage