Opskrift I Hjemmelavede forårsruller med hvidkål

Her får du opskriften på smagfulde forårsruller fyldt med hvidkål, Nordens ultimative powergrøntsag.

Hvidkål er indbegrebet af kål – og af fattigmandsspise. Hvidkål er omtrent den billigste grøntsag på markedet, og mange forbinder hvidkål med bondsk og gammeldags mad. Men hvidkål kan meget mere end at blive stuvet og kogt sammen i en suppe.

Selvom det store hvidkålshoved kræver en del arbejde og kræfter at flække, rummer det uendeligt meget mad – og med det rette værktøj kan det snittes til de fineste strimler, der kan forvandles til velsmagende retter, der går særligt godt med asiatiske ingredienser.

Derfor får du her opskriften på hjemmelavede forårsruller med hvidkål, peberfrugt og kylling.

Det skal du bruge

Fyld

  • ½ hvidkålshoved, ca. 3-400 g
  • 2 gulerødder, skrællet og strimlet
  • 1 rød peberfrugt, skåret i fine strimler
  • 2 forårsløg, skåret i ringe
  • Olivenolie
  • 200 g stegt eller kogt kyllingekød, gerne rester
  • 2-3 spsk soja
  • Forårsrullepapir eller spidskålsblade fritureolie, hvis du bruger forårsrullepapir

Tilbehør

  • Soja
  • Sød chilisauce

Læs også: Påskegodter i gul og orange – Små påskeharemuffins

Sådan gør du

  1. Snit kålen så fint som muligt. Klargør de andre grøntsager. Hæld olie i en varm sauterpande eller wok og tilsæt kålen. Lad den falde let sammen.
  2. Tilsæt gulerødder, peberfrugt og løg og sauter videre et par minutter, til det hele er let stegt, men stadig har lidt bid. Tilsæt kylling og herefter soja og vend rundt.
  3. Kom fyldet i en sigte, så væden kan dryppe godt af.

Nu kan du vælge, om du vil lave den sunde eller mere fedtede version.

Den sunde: Forårsruller i kål

  1. Blancher spidskålsbladene i et til to minutter. Skær evt. stokken af og fordel fyldet på kålbladene og rul stramt sammen. Dyp i soja og sød chilisauce.

Den fedtede: Traditionelle forårsruller

  1. Arranger papiret, så det ligger som en rude. Fordel 1-2 spsk forårsrullefyld på et blad forårsrullepapir. Rul snippen op, så det dækker fyldet, og fold siderne ind over. Rul nu stramt sammen. Pensl lidt vand ved lukningen, så pakken ikke går op.
  2. Varm olien op i en dyb pande. Når olien er varm (tjek, om det syder omkring træspidsen af en tændstik), kommes rullerne i. Friter dem i olie, til de er gyldne og sprøde. Kom dem op på en tallerken med køkkenrulle. Lad dem køle lidt af før servering.

Tip

Server evt. en frisk kålsalat til som for eksempel spidskål vendt i citron og olie.

Opskriften er lavet af Mette Mølbak. Du kan finde mange flere opskrifter på spændende opskrifter i kogebogen Kål – de bedste opskrifter med nordens powergrøntsag. Bogen er udgivet af Muusmann Forlag og koster 300 kroner.

Læs også: Gedeost direkte fra stalddøren

Tekst  Mette Mølbak

Foto  Klein & Co, Chris Tonnesen