Opskrift | Indisk curry med romanesco

Hold dig varm i de kolde dage med denne lækre opskrift på en varm, stærk og smagfuld indisk curry med romanesco.

Prøv denne skønne og vegetariske udgave af indisk curry med masser af grøntsager og fantastisk smag!

Få opskriften her:

Det skal du bruge

Opskrift til 4 personer

  • 2 løg
  • Olie
  • 2-3 tsk garam masala
  • 1 ds hakkede tomater
  • 1 håndfuld rosiner
  • 1 romanesco
  • 1 dl fløde
 (Kan erstattes af kokos­ mælk)
  • 2 spsk honning eller sirup
  • 1 håndfuld mandler
  • Salt og peber

Læs også: 7 gode råd: Det skal du servere for studenterne

Sådan gør du

  • Snit løgene og sautér dem i olie med garam masala. Tilsæt tomat og kog op.
  • Blend evt. saucen til en glat konsistens. Tilsæt rosiner.
  • Del romanescoen i buketter og føj dem til saucen. Lad det hele simre et par minutter.
  • Tilsæt fløde og sirup. Smag til med sirup, salt, peber og garam masala.
  • Rist mandlerne på panden og drys dem på retten – du kan også blende mandlerne i saucen, hvilket giver en god, cremet smag.)
  • Servér med ris og naan-brød eller lignende.

Du kan også bruge de fleste restegrøntsager, som græskar, blomkål, gulerødder eller kartofler.

Tip: Bland din egen garam masala

Det skal du bruge

  • Spidskommen
  • Stødt koriander
  • Kardemomme
  • Sort peber
  • Nelliker
  • Kanel
  • Muskatnød
  • Chili eller paprika

Læs også: Vegetarret: Bagt blomkål med kikærter og sauce

Opskriften findes i kogebogen Fra jord til bord i fælleskab, hvor du kan finde mange flere opskrifter. Hver opskrift tager udgangspunkt i en af sæsonens grøntsager. Bogen er udgivet af Muusmann Forlag og koster 200 kroner.

Tekst  Christel Lund Russell, Estrid Haulrich, Lene Rønnest, Camilla Larsen og Cecilie Petersen

Foto  Marie Gantzler og Philip Gath