Opskrift | Kammuslinger med syltede agurker og østersblade

Kammuslinger er en helt fantastisk spise, der i sin enkelthed er et friskt pust fra havet. Her får du opskriften på en smuk forret med kammuslinger, syltede agurker og østersblade.

Skal du give dine gæster en helt særlig oplevelse ved middagsbordet, er denne opskrift på fine kammuslinger med blendede confiterede muslinger sagen. Se, hvordan du laver retten her:

Det skal du bruge

  • 8 kammuslinger
  • 2 syltede agurker
  • 1 kg blåmuslinger
  • Fløde og smør til at
  • Montere med
  • Yuzu
  • Smør til kogning
  • Østersblade, ca. 3-4 per person

Det skal du gøre dagen før

  1. Kammuslingerne ordnes, og musklen fjernes.
  2. Derefter lægges de på en tallerken og drysses let med fint salt.
  3. Kom film over og sæt på køl til dagen efter.

Læs også: Crostini med lun brie og rosmarinhonning

Det skal du gøre på dagen

  1. Skær kammuslingerne i tynde skiver. Skræl de syltede agurker, skær dem ligeledes i tynde skiver og lad dem dryppe af på køkkenrulle.
  2. Blåmuslinger vaskes og skægget fjernes. Kom dem i et ildfast fad og sæt det i en bradepande med 5 dl vand i bunden. Giv dem 15 minutter i ovnen ved 160 °C.
  3. Når muslingerne har åbnet sig, tages de ud af ovnen, og fonden fra dem sigtes over i en gryde. Fonden koges op, og fløde og smør piskes i gradvist, indtil passende konsistens. Smag til med en anelse yuzu.
  4. Blåmuslingerne tages ud af skallen og tørres i ovnen ved 70 °C, til de er helt tørre. Herefter blendes de og koges i smeltet smør, til de er gyldne. Sigt dem herefter.

Servering

Anret kammuslinger og agurker skiftevis i en cirkel på hver tallerken. Kom de blendede confiterede muslinger i midten og kom saucen ved i kanten af muslingerne og agurkerne. Pynt med østersblade.

Denne opskrift er lavet af Mette Dahlgaard Jensen. Du kan finde mange flere smagfulde og kreative opskrifter i kogebogen Gemyse – Havens grønt året rundt. Bogen er udgivet af Muusmann Forlag og koster 300 kroner.

Læs også: Kyllingesalat & laksesalat

Tekst  Mette Dahlgaard Jensen

Foto  Flemming Gernyx