Opskrift | Lav din egen is med hyben og kokos
Nyd sommeren med denne fristende, lækre og cremede is lavet på hyben og kokosmælk.
Hyben er en af de mest næringsrige frugter og fødevarer, vi kan sætte tænderne i, og ved at tilsætte den i vores mad kan vi øge vores indtag af vitale næringsstoffer og booste vores sundhed. Samtidig har frugten en yderst særpræget, mild sød og delikat smag, der passer perfekt til sommerens is.
Se, hvordan du laver din egen her.
Det skal du bruge
2-4 personer (ca. 350 g)
- 200 g kokosmælk på dåse eller karton
- 120 g hyben, udkernede
- 1 tsk citronsaft
- 1 tsk vaniljepulver
- 70 g ahornsirup
Læs også: Risalamande med skovbær og letsaltet karamel
Sådan gør du
- Blend alle ingredienserne sammen i en blender, eller med en stavblender, og kør blandingen i en ismaskine. Har du ikke en ismaskine, kan du komme cremen på frost og røre i den med jævne mellemrum, indtil den er frossen.
Tip
Det er en god idé at vælge kokosmælk på karton, så du undgår det hormonforstyrrende stof BPA, der ofte findes i dåsers indre belægning. Vær opmærksom på, at det skal være kokosmælk beregnet til madlavning (17 %) og ikke til at drikke.
Denne opskrift er lavet af Ditte Christina Lustrup. Du kan finde mange flere smagfulde og kreative opskrifter med hyben i kogebogen Hyben – en vitaminbombe fyldt med smag og næring. Bogen er udgivet af Muusmann Forlag og koster 200 kroner.
Læs også: Find den perfekte ismaskine
Tekst Ditte Christina Lustrup
Foto Hans Christian Arnklit