Opskrift | Maltvaffel med stenbidderrogn

Nyd en simpel og lækker ret med maltvaffel og stenbidderrogn.

Nogle gange skal der ikke meget til at gøre et måltid virkelig lækkert – og slet ikke når der er stenbidderrogn på bordet.

Prøv denne fantastiske opskrift på maltvaffel med stenbidderrogn.

Det skal du bruge

  • 192 g past
  • 50 g sukker
  • 250 g mælk
  • 200 g smør
  • 250 g brown ale
  • 450 g hvedemel
  • 50 g maltmel
  • 10 g bagepulver
  • 15 g salt
  • 200-400 g stenbiderrogn, efter behov
  • Salt
  • Citronskal
  • 4 dl creme fraiche 38 %
  • ½ bundt purløg

Læs også: Bagte mini peberfrugter med mozzarella

Sådan gør du

  1. Pisk æggeblommer og sukker. Tilsæt mælk, smør og brown ale.
  2. Bland de to slags mel, bagepulver og salt og rør det i, til dejen er ensartet. Lad den hvile på køl i min. 1 time.
  3. Bag vaflerne på et vaffeljern og hold dem lune.
  4. Stenbiderrognen smages til med fint salt og evt. lidt revet citronskal. Creme fraiche piskes til en luftig konsistens.
  5. Skær purløget meget fint.

Servering

Anret vaflen på en tallerken med en klat creme fraiche ovenpå samt stenbiderrogn, citronskal, purløg og et lilledrys salt.

Denne opskrift er lavet af Mette Dahlgaard Jensen. Du kan finde mange flere smagfulde og kreative opskrifter i kogebogen Gemyse – Havens grønt året rundt. Bogen er udgivet af Muusmann Forlag og koster 300 kroner.

Læs også: Tarteletter med kantareller a la creme

Tekst  Mette Dahlgaard Jensen

Foto  Flemming Gernyx