Pep de kolde vintermåneder op med denne smagfulde nordafrikanske gryde med lam. Få opskriften her.

Simremad er en let og lækker måde at lave mad på – især i vintermånederne. Derfor får du her opskriften på en fyldig gryde med lam, hvor kanel, harissa og koriander giver en varm og krydret smag, der passer perfekt til de kolde aftener.

Det skal du bruge

  • 400 g lammekød i tern
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 squash
  • 1 aubergine
  • 3 gulerødder
  • Olivenolie
  • 1 stang kanel
  • 1 tsk harissa
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 250 g cherrytomater
  • 1 flaske tomatpassata (ca. 700 g)
  • 2 dåser kikærter
  • Salt og friskkværnet peber

Læs også: Opskrift | Radicchiosalat med blåbær og pekannødder

Sådan gør du

  1. Pil løg og hvidløg, og hak begge dele. Skær squash og aubergine ud i tern. Skræl gulerødderne, og skær dem i tern.
  2. Find en god stegegryde, og brun lammekødet af i olivenolie. Tag kødet op, og stil det til side.
  3. Steg løg og hvidløg, til de er bløde. Tilsæt aubergine og gulerødder, og steg et par minutter. Tilsæt til sidst squash.
  4. Kom kødet tilbage i gryden. Tilsæt krydderierne og de to slags tomater. Spæd op med vand, så det dækker.
  5. Lad retten småsimre i ca. 30 minutter, til kødet er mørt. Tilsæt kikærterne kort før servering, og smag retten til med salt og peber.

… Og servér!

Opskriften er lavet af Mette Mørbak. Du kan finde mange flere lette og lækre opskrifter i kogebogen One Pot – Alt i én gryde, din genvej til hverdagsmad. Bogen er udgivet af Muusmann Forlag og koster 200 kroner.

Læs også: Lav en lækker salviepesto før frosten sætter ind

Tekst  Mette Mørbak

Foto  Chris Tonnesen