Opskrift | Pandekager med hybensirup

Prøv en klassisk dessert på en helt ny måde – amerikanske pandekager med hybensirup.

Lækre, tykke, amerikanske hybenpandekager kan både spises morgen, middag og aften. De kan laves glutenfri ved at erstatte hvedemelet med boghvedemel.

Det skal du bruge

2 personer

  • 15 g kokosolie + ekstra til stegning
  • 15 g cashewnødder
  • 1 1⁄4 dl vand
  • 60 g banan
  • 50 g hyben, udkernede
  • 2 tsk æblecidereddike
  • 15 g ahornsirup
  • 1⁄2 tsk vaniljepulver
  • 40 g boghvedemel
  • 50 g hvedemel
  • 3⁄4 tsk bagepulver
  • 1⁄4 tsk natron
  • 1 knsp salt

Topping: hybensirup

Læs også: Hindbærsnegle med fuldkorn og meget mindre sukker

Sådan gør du

  • Smelt kokosolien i en gryde.
  • Blend nødder og vand til en hvid mælk.
  • Tilsæt kokosolie, banan, hyben, æbleeddike, ahornsirup og vanilje og blend igen. Tilsæt de to slags mel, bagepulver, natron og salt og blend, til du har en tyk dej. Hæld dejen i en skål og lad den hvile i 30 minutter.
  • Smelt lidt kokosolie på en pande og steg pandekagerne ved svag varme, indtil de har bobler på overfladen. Vend dem og steg dem et par minutter mere på den anden side. Lad dem køle af i ca. 10 minutter. Når de lige er kommet af panden, er de lidt bløde indeni, men når de får lov at ligge lidt, bliver dejen fast og lækker.
  • Nyd pandekagerne med hybensirup.

Denne opskrift er lavet af Ditte Christina Lustrup. Du kan finde mange flere smagfulde og kreative opskrifter med hyben i kogebogen Hyben – en vitaminbombe fyldt med smag og næring. Bogen er udgivet af Muusmann Forlag og koster 200 kroner.

Læs også: Opskrift: Lav din egen chokoladebar

Tekst  Ditte Christina Lustrup

Foto  Hans Christian Arnklit