Opskrift | Rabarbersorbet og masser af rabarber

Rabarbersorbet er sommerens lækreste dessert. Få opskriften her.

Mmmh… Rabarber er en grøntssag, der smager skønt og kan bruges til mange søde desserter. Der findes dog intet, der passer bedre til sommerbordet end is. Derfor bør du prøve opskriften på denne smukke dessert i røde nuancer med rabarberens søde smag – det kan gøre aftenen på terrassen helt speciel!

Få opskriften her:

Rabarber

Det skal du bruge

  • 250 g rabarber
  • 30 g sukker
  • 1 spsk citronsaft
  • 2 skiver citron
  • 3 g tørret hibiscus i en
  • Gazesok (eller et tebrev)
  • Vakuumpose

Rabarbersortbet

Det skal du bruge

  • 400 g rabarber
  • 135 g sukker
  • 45 g glukose
  • 125 g rabarbersaft fra
  • Vakuumerede rabarber
  • 25 g citronsaft
  • Urter til pynt f.eks. rød skovsyre eller citronverbena

Læs også: Fersken- og rabarbertrifli med choko-rasp

Sådan gør du

  1. Vask rabarberne grundigt og fjern top og bund. Skær rabarberne i stænger, så de passer i vakuumposen.
  2. Læg dem pænt i vakuumposen sammen med sukker, citronsaft, citronskiver samt hibiscus og vakuumér.
  3. Pocher de vakuumerede rabarber i en gryde, til rabarberne er møre, men stadig faste. Det tager 10-15 minutter.
  4. Afkøl rabarberne i vakuumposen. Når rabarberne er kolde, skæres de i tern. Saften gemmes til sorbet.
  5. Sæt ovnen på 250 °C. Vask de 400 g rabarber grundigt og skær top og bund fra.
  6. Skær rabarberne ud i tern og vend dem med sukkeret i et ovnfast fad. Sæt fadet i den forvarmede ovn, som nu skrues ned på 200 °C.
  7. Rabarberne bages, til de er møre, ca. 10-15 minutter.
  8. Opvarm glukosen med saft fra de vakuumerede rabarber, til den er opløst. Brug en kraftig blender til at blende bagt rabarber, glukoseblandingen samt citronsaft til en ensartet masse.
  9. Ismassen sigtes gennem en finmasket sigte og køres på ismaskine.

Servering

Anret tern af pocherede rabarber i en tallerken. Læg en kugle sorbet ovenpå og pynt med en syrlig urt.

Denne opskrift er lavet af Mette Dahlgaard Jensen. Du kan finde mange flere smagfulde og kreative opskrifter i kogebogen Gemyse – Havens grønt året rundt. Bogen er udgivet af Muusmann Forlag og koster 300 kroner.

Læs også: Hurtig lagkage med flødeboller, jordbær og “After Eight”

Tekst  Mette Dahlgaard Jensen

Foto  Flemming Gernyx