Opskrift: Risotto med mørk chokolade og fennikel

Er du en rigtig chokoladeentusiast? Så skal du prøve opskriften på den italienske klassiker risotto med mørk chokolade og fennikel.

Vi kender alle chokolade fra det søde køkken, men i det salte køkken er det ikke så udbredt. Og det er en skam. For chokolade i maden kan give en vild fylde og dybde.

Derfor får du her opskriften på den italienske klassiker risotto med mørk chokolade og fennikel:

Tilberedningstid:

30 minutter

Det skal du bruge

2 portioner

  • 1 lille skalotteløg
  • 2 spsk ekstra jomfruolivenolie
  • 125 g risottoris
  • 1 lille glas hvidvin
  • Ca. 31⁄2-4 dl vand
  • 1 stor fennikel eller 2 mindre
  • 30 g kakaosmør
  • 4 tsk rå kakaopulver
  • 2 tsk ahornsirup,
  • 20-30 g pecorino eller en vegansk option
  • Salt, gerne himalayasalt

Læs også: Spareribs med brombær- og Hoisinmarinade

Sådan gør du

  1. Finthak løget. Svits det blødt for lav varme i olien i 4-5 minutter. Tilsæt risene, lad dem suge olien og tilsæt hvidvin. Når al vinen er suget op, tilsætter du vandet lidt efter lidt, til risottoen er al dente – dvs. mør, men med lidt bid i. Du skal røre jævnligt undervejs og hele tiden sikre, at risen er fugtig, så den ikke brænder på.
  2. Mens risottoen simrer, høvl da fennikel helt fint i skiver, gerne på et mandolinjern.
  3. Tag gryden af varmen, rør kakaosmør, kakaopulver, ahornsirup og ost i og smag til med salt.
  4. Server risottoen varm med den høvlede fennikel henover eller ved siden af.

Opskriften er lavet af Sandra Pugliese og Sara Speyer. Du kan finde mange flere lækre opskrifter i kogebogen Sund med kakao i maden, der henvender sig til alle chokolade- og kakao-entusiaster – og dem er der jo temmelig mange afBogen er udgivet af Muusmann Forlag og koster 250 kroner.

Læs også: Opskrift: Dhal med hokkaido-græskar

 

Tekst  Sandra Pugliese og Sara Speyer

Foto  Tina Brok Hansen