Opskrift: Rodfrugtfritter med selleriremoulade

Brug rodfrugter på en ny måde med opskriften på disse lækre rodfrugtsfritter med selleriremoulade.

Rodfrugtfritter passer til virkelig mange retter. Brug persillerødder, gulerødder og rødbeder til at lave smagfulde rodfrugtfritter til dit næste måltid – det smager skønt!

Få opskriften her:

Det skal du bruge

Rodfrugtfritter

Opskrift til 4 personer

  • 2 persillerødder
  • 2 lange rødbeder
  • 2 store gulerødder
  • 2-3 spsk olivenolie
  • 1 spsk hel spidskommen
  • 1 spsk tørret timian
  • Groft salt

Selleriremoulade

  • 1⁄4-1⁄2 selleri
  • Saften af 1 citron
  • Lidt salt
  • 50 g god mayonnaise

Læs også: Lammeryg med grønne asparges

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 175 C.
  2. Skræl rødderne, og skær dem i stave. Put dem i en plasticpose med olivenolie, spidskommen, timian og salt, og vend det hele rundt, så rødderne bliver marineret i blandingen.
  3. Fordel stavene på et stykke bagepapir, og bag dem i ca. 15-20 minutter, eller til de er gyldne.
  4. Skræl sellerien, riv den groft, og hæld citronsaften over. Drys med lidt salt, og vend mayonnaisen i.
  5. Servér fritterne med selleriremouladen.

Tilberedningstiden kan variere lidt afhængigt af stavenes tykkelse. Fritterne kan også serveres med aioli eller nuoc cham.

Tip:

Kvarte gulerødder skåret i stykker af 2-3 cm bages med olie, salt og spidskommen og kan bruges som topping til en tabouleh eller salat. Rodfrugtblandingen kan også kommes i et ildfast fad og bages sammen med eksempelvis kikærter.

Opskriften findes i kogebogen Fra jord til bord i fælleskab, hvor du kan finde mange flere opskrifter. Hver opskrift tager udgangspunkt i en af sæsonens grøntsager. Bogen er udgivet af Muusmann Forlag og koster 200 kroner.

Læs også: Pizza med bær

Tekst  Christel Lund Russell, Estrid Haulrich, Lene Rønnest, Camilla Larsen og Cecilie Petersen

Foto  Marie Gantzler og Philip Gath