Opskrift | Rødbedesalat med rucola og brombær

Når det handler om mad, går sommer og salat nærmest hånd i hånd. Derfor giver vi dig her opskriften på en fantastisk sommersalat med søde bær. 

Nu nærmer de varme temperaturer sig og derfor også tiden, hvor en lækker og smagfuld salat bliver en vigtig del af ethvert måltid. Kom i ægte sommerstemning med denne søde salat med rødbede, rucola og søde brombær!

Få opskriften her.

Det skal du bruge

  • 4 rødbeder
  • 2 spsk grøntsagsfond eller grøntsagsbouillonpulver
  • 1½ dl nødder eller kerner
  • Lidt olivenolie
  • Havsalt eller soja
  • 4 håndfulde rucola
  • 1½ dl sennepsdressing
  • 100 g brombær
  • 1 håndfuld blade og
  • Blomster af rød skovsyre eller surkløver

Læs også: Svampeburger

Sådan gør du

  • Skræl rødbederne og skær dem i firkanter på cirka 2 x 2 cm.
  • Kom dem i en gryde med vand, der netop dækker.
  • Tilsæt grøntsagsfond og kog rødbederne møre. Hæld vandet fra og lad dem køle af.
  • Rist nødderne gyldne i ovnen ved 180 °C med lidt olivenolie og salt eller soja. Lad dem køle helt af.
  • Vask og tør salaten.
  • Anret salaten med rødbeder og nødder.
  • Top med dressing og pynt med brombær og rød skovsyre eller surkløver.

Opskriften er skrevet af Catherine Daverne. Find flere lækre opskrifter i kogebogen Kærlig Køkkenkarma – Vegetarmad & mindfulness i hverdagen, der giver masser af inspiration til, hvordan du laver mad med nærvær og opmærksomhed. Bogen er udgivet af Muusmann Forlag og koster 250 kroner.

Læs også: Torsk med puré og chips af jordskokker

Tekst  Catherine Daverne

Foto  Carsten Ringholm