Opskrift | Salat med andebryst, grønkål og blød gedeost

Giv juleanden et friskt pust med denne lækre salat med andebryst og kål.

And er en bæredygtig fugl, som smager virkelig vidunderligt, og juleaften spiser hele 72 procent af de danskere, som holder jul, and. Resten af året går de fleste dog uden om det smagfulde kød i butikken, og det er synd. And kan nemlig spises på mange forskellige måder – året rundt.

Prøv for eksempel denne lækre salat med stegt andebryst, frisk kål og granatæblekerner, der både gør sig godt i den søde juletid og i sommermånederne.

Det skal du bruge

Opskrift til 2 personer

  • 2 stegte andebryster
  • 100 g grønkål
  • 100 g rød grønkål
  • 2 spsk god olivenolie
  • ½ granatæble
  • 2 små bløde gedeoste
  • Flagesalt

Læs også: Marinerede kyllingelår med bagte gulerødder og rødløg

Sådan gør du

  • Start med at stege andebrysterne, så de kan ligge og trække, imens du tilbereder salaten.
  • Grønkål har en sej stilk, som går hele vejen op igennem bladet. Pluk al kålen af stilken for at undgå en ubehagelig, sej mundfuld. Skyl begge kåltyper godt og dup det tørt. Bank kernerne ud af granatæblet.
  • Den grønne grønkål sauteres hurtigt i lidt olie på en varm stegepande, pas på, det ikke får for meget. Den røde grønkål drysses med lidt salt og marineres i olivenolien og lidt af saften fra granatæblet, lad den stå og trække i 15 minutter.
  • Med hensyn til den bløde gedeost vil jeg anbefale, at du bruger den fra Tebstrup, som ligger i olie med krydderier, der ligger typisk 3 stykker ost i et bæger. Den er mild, cremet og meget behagelig til en god salat, og så er den nem at sætte i mindre stykker og passer godt til anden.

Anretning

Fordel den sauterede og den marinerede grønkål på to tallerkener, skær andebrysterne ud i pæne skiver og fordel på kålen. Herpå kommes de mindre stykker af gedeost, og granatæblekernerne fordeles. Drys gerne med lidt flagesalt på toppen af salaten, som nu er klar til servering. Denne salat er så rig på smag og fylde, at der ikke behøves brød til.

Opskriften er lavet af Githa Bennorth. Du kan finde en lang række dejlige opskrifter med and i kogebogen And – året rundt, som helt sikkert vil få dig til at overveje at spise and meget oftere. Bogen er udgivet af Muusmann Forlag og koster 200 kroner.

Læs også: Timm Vladimir: “Man skal ikke udfordre den danske julemad”

Tekst  Githa Bennorth

Foto  Githa Bennorth